среда, 1. август 2012.

Iz vaših reči se vidi da ni sami ne znate šta stoji u Bibliji Novi svet od J.S.

Pokušaću da odgovorim na neke iz serije komentara koje sam naveo u Komentar "nepristrasnog" čitaoca
 Iako blog nije po svojoj prirodi namenjen za diskusije, pokušaću da napišem odgovor. Ponudio sam i forum za diskusiju ovde FORUM
Ovaj komentar je napisao čovek, koji za sebe tvrdi da je nepristrasan čitalac. Pročitajte sve njegove komentare pa ćete videti da se izjašnjava za nepristrasnog posmatrača verujući da time sebi obezbeđuje veću verodostojnost. Na protiv iz njegovih sledećih postova se vidi da nikako nije nepristrasan, nego veoma angažovan u odbrani Kule stražare. Što pri tome ne misli da mu je taktika jako providna, to je druga priča.

Prvo komentar:


Poštovani gospodine.
Želim dati komentar na vaše sledeće reči,citirane.
"Ako već dovoljno znate i ne želite da uđete na kongres prošetajte tih dana ispred i pitajte ljude da li znaju da je Biblija koju koriste prekrojena i izmanipulisana.
Pitajte ih da li znaju zašto ih Kula stražara poziva da provere sve druge religije samo svoju vlastitu ne".
Iz vaših reči jedan nepristrani čitalac bi lako došao do zaključka da vi želite manipulisati ostalim ljudima koji ne poznaju ni Jehovine svedoke,ni Stražarsku kuli a ni Bibliju.



Iz vaših reči se vidi da ni sami ne znate šta stoji u Bibliji Novi svet od J.S. a ne znate šta stoji ni u vašoj Bibliji.Recite bolje javnosti na nemate pojma i da želite da ubedite druge u stvari koje nisu istinite.Godinama sam čitao srpski prevod Svetog pisma Lujo Bakotić a i Prevod Vuk Stevanović Karadžić koji su najviše prisutni na prostoru Srbije.Čitao sam i Bibliju Jehovinih svedoka Novi svet prevod i kao nepristrani posmatrač želim i vama gospodine i celoj javnosti kazati da su potpuno iste,ne od reči do reči ali smisao poruke je potpuno isti, zašto ne od reči do reči,pa zato što su prevodi od dve različite osobe,sasvim logično zar ne.
Bilo bi najbolje za vas da najpre izvadite gredu iz vašeg oka pa ćete onda bolje moći da vidite trun u oku Jehovinih svedoka.Ako već govorite za javnost i želite ih upozoriti na opasno delovanje Jehovinih svedoka nemojte samo spomenuti publikacije Jehovinih svedoka nego recite jevnosti konkretno koje su to stvari ili teme skojima svedoci žele manipulisati sa ljudima.Zašto nagovarate ljude da prošetaju pored sportske hale gde se održava kongres svedoka pa da pitaju druge šta oni misle o svedocima.To je već manipulacija koju vi sprovodite.Bolje je da kažete ljudima da ulaze u sportsku dvoranu da sami čuju šta se tamo govori pa da sami donesu zaključak dali su svedoci opasni po okolinu ili nisu.Neka ponesu svoju Bibliju pa nek je uporede stih po stih pa da se sami uvere da su potpuno iste i da nema nikakve razlike ili kako vi kaćete da je prekrojena po njihovoj voljin da bi manipulisali ostalim ljudima.Takvi komentari koje vi iznosite za javnost su neosnovani i netačni,pa želite da sudite svedocima bez dokaza.Čitajte šta štampa piše ovih dana o kongresu Jehovinih svedoka u Areni u Beogradu pa to kažite javnosti pošto ste se već stavili na raspolaganje da obaveštavate javnost o toj kako vi kažete opasnoj sekti.Ja lično mnogo bolje poznajem Jehovine svedoke od vas.Bio sam par puta na njihovim kongresima u Beogradu i sam sam se uverio u činjenice i u onome šta se tamo govori.Stalno ih ima na kongresu oko 5000 a policija uvek pošalje obezbeđenje.Jednom sam lično razgovarao sa jednim policajcem koji je bio sa njegovim kolegom na dužnosti.Nisu znali šta da rade od dosade jer na kongresima Jehovinih svedoka nema međusobnih incidenata i nereda,sami su bili oduševljeni redom i mirom kji vlada među svedocima.
SLEDI NASTAVAK


Poštovani "nepristrasni" čitaoče,
verujem vam na reč kada kažete da lično mnogo bolje poznajete Jehovine svedoke. Naravno da ih bolje poznajete, jer ste i sam Jehovin svedok. To se iz stvari koje ste naveli lepo vidi. Vaša ideja da sebe predstavite kao nepristrasnog čitaoca je veoma providna, iako je vama izgledala kao veoma ubedljiva. Iz svega ostalog se vidi da niste nikako nepristrasan.

Očigledno da ste u postu prevideli da sam napisao ljudima da idu na kongres :
 "Ako želite da produbite svoja saznanja o manipulaciji uma posetite oblasni kongres u vašoj zemlji."
Dalje:
Iz vaših reči se vidi da ni sami ne znate šta stoji u Bibliji Novi svet od J.S. a ne znate šta stoji ni u vašoj Bibliji.Recite bolje javnosti na nemate pojma i da želite da ubedite druge u stvari koje nisu istinite.
Možda bi bilo dobro da pogledate ovaj blog na kome sam poredio "prevod Novi svet sa izvornim tekstovima Novi svet. Da li znate da Kula stražara ne odobrava da se njen prevod proverava?
Pogledajte ovde Samostalno čitanje Biblije. Svako ko je siguran u ispravnost onoga što je uradio se ne boji nikakve provere zar ne?
Veoma bi me radovalo da tamo pregledate jedan po jedan post i da uporedite kako je prevela anonimna komisija. Naravno da bi bilo dobro da uporedite sa svim ostalima, ali bi mi bilo jako drago kada biste se potrudili da pregledate taj blog. Naravno kao i ovde na svaki post možete da ostavite komentar, što bi mi bilo jako drago. Meni je jako stalo da ljudi vide šta Jehovini svedoci misle o svakom pojedinom postu.
Šta će javnost da zaključi ko nema pojma i šta je istina, ostavite ljudima neka sami nakon što sve provere odluče. Ja im ne namećem svoje mišljenje nego ih pozivam da provere.

Takvi komentari koje vi iznosite za javnost su neosnovani i netačni,pa želite da sudite svedocima bez dokaza.
 Svi komentari na oba bloga su dokumentovani skeniranim stranicama iz knjiga Jehovinih svedoka.
Ako to nisu dokazi šta je onda po vama dokaz?
Ne sudim ja Jehovinim svedocima, nego molim ljude da provere da li je istina to što ih Kula stražara ubeđuje. Onda će im postati jasno ko ih laže.

Ja lično mnogo bolje poznajem Jehovine svedoke od vas.Bio sam par puta na njihovim kongresima u Beogradu.

To vam u potpunosti verujem. Jedan stvarno nepristrasan čitalac ne bi nikada napisao tolike komentare iz kojih jednostavno kulja sve ono što Jehovini svedoci misle o drugim ljudima.
Hvala na "nepristrasnim" komentarima. Slobodno nastavite dalje da komentarišete, ali vas molim da pre toga obavezno pročitate ovaj post : Komentari ili kako da ih pišete


Нема коментара:

Постави коментар