уторак, 23. април 2013.

Logo




Naša služba za kraljevstvo
 4/09 str. 4 Pitanja

Pitanja
▪ Je li ispravno da skupštine ili pojedinci koriste logotipove pravnih tijela kojima se služe Jehovini svjedoci?
Logotip je ime, simbol ili zaštitni znak koji služi za brzo i točno prepoznavanje. Pravno tijelo Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania i neke druge korporacije koje koristi Društvo Watch Tower imaju logotip u obliku stražarske kule. Pravno tijelo The Christian Congregation of Jehovah’s Witnesses u zaglavlju pisama kao logotip koristi otvorenu Bibliju. Druga pravna tijela kojima se služe Jehovini svjedoci imaju drugačije logotipove.
Skupštine ili pojedinci ne smiju na dvoranama za skupštinske sastanke, natpisima, zaglavljima pisama, predmetima itd. koristiti logotipove i nazive pravnih tijela koja koristi Društvo Watch Tower niti slične znakove i nazive. To bi moglo unijeti zabunu u razne ustanove, među objavitelje i druge ljude u vezi s pravnim odnosom između skupštine i pravnih tijela koja koristi Društvo Watch Tower. Slično tome ako bi se u pismima koristio takav logotip, moglo bi se zaključiti da su poslana iz glavnog sjedišta Jehovinih svjedoka ili iz neke podružnice ili da je ondje odobreno njihovo pisanje.
Logotip u obliku stražarske kule ili znak sličan njemu ne smije se ubuduće koristiti prilikom gradnje dvorana za skupštinske sastanke, čak i ako su one u vlasništvu nekog pravnog tijela koje koristi Društvo Watch Tower. Skupštine koje već imaju logotip na natpisu dvorane ili negdje drugdje ne trebaju ga odmah mijenjati ako bi takva promjena mogla iziskivati veće zahvate te mnogo vremena, truda i novca. No ako promjena nije velika i ne zahtijeva puno posla, treba isplanirati kada će se napraviti. U protivnom se promjena može napraviti kad dođe vrijeme za renoviranje dvorane ili obnavljanje natpisa.
...............................................................................................................................................

Kako se budu raspuštale skupštine neće biti potrebno nikakvo ulaganje za skidanje znakova, već će objekt moći jednostavno da se proda. Naravno da novac neće otići ljudima koji su gradili dvoranu, nego akcionarskom društvu Kule stražare.

субота, 20. април 2013.

Počela je organizovana borba protiv Kule stražare

Pokret za borbu protiv laži počinje da iz pojedinačnog prelazi u organizovani sistem rada.
Pogledajte ovaj video pa ako možete da pomognete uključite se i vi.
Zapamtite da nije u pitanju borba PROTIV Jehovinih svedoka nego borba za njihovo oslobođenje.


Video je na engleskom, ali na CC imate prevod na naš jezik.


среда, 3. април 2013.

Godina druga



Evo navršile su se pune dve godine otkako sam započeo ovaj blog.
U prvoj godini je bilo 12 000 poseta, dok je u ovoj bilo tri puta više.To je najsigurniji pokazatelj da interesovanje za organizaciju Jehovinih svedoka postoji i da su informacije koje sam skupio tražene .

Drago mi je kada vidim po forumima da ljudi u diskusijama koriste izložene skenirane stranice ili skupljene podatke.To mi je i bila želja da ljudima pružim izvor informacija koji će im pomoći u razgovoru sa onima koje je Kula stražara zavela. Bilo je i ranije za tim potrebe, ali nije bilo konkretnih dokaza iz publikacija na našim jezicima. Sada ima već dosta toga i biće još više. Na žalost ima izdanja koja nisu prevođena na naše jezike što je jako velika šteta jer u njima ima još jako mnogo primera i dokaza da organizacija Jehovinih svedoka nije ono za šta se izdaje.

U prethodnoj godini je bilo dosta novina kao i novih prijatelja zahvaljujući kojima će i u sledećoj godini biti zanimljivih postova o organizaciji Kule stražare.
Mogu da sa zadovoljstvom podsetim da se pojavio još jedan sajt o kome sam već pisao ovde.
Nadam se da će ih biti još više, a najviše bih voleo na slovenačkom i makedonskom jer na tim jezicima nema još uvek ništa pa Kula stražara još uvek može lakše da zavede ljude u tim zemljama.

U pripremi je blog koji će pisati isključivo bivši Jehovini svedoci iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Tu ću i ja biti redovan čitaoc jer će se na tim stranicama iznositi lična iskustva onih koji su uspeli da napuste organizaciju.


Na ovom blogu je u prethodnoj godini bilo mnogo komentara pa vas molim da kada pročitate neki post obavezno pogledate i komentare. Dešavalo se da neki komentari nemaju veze sa životom, a kamoli sa temom posta. Ipak pridržavajući se principa od koga nikada neću odustati te komentare neću brisati.

Naravno da ima stvari kojima u komentarima nije mesto, ali to svedoči o čitaocima koji su ih napisali a ne o blogu samom. Bila je čak jedna izjava da bi takvi komentari mogli da naruše verodostojnost bloga.

Iskreno da kažem ne bojim se ni ozbiljnih, a kamoli neozbiljnih komentara.
Pametan komentar će čitaoce navesti na razmišljanje i dublje istraživanje. Komentar koji nema veze sa temom ili čak Jehovinim svedocima je možda provokacija da se proveri da li sam dosledan u svom obećanju da neću brisati postove ili jednostavno škrabanje besposličara.

Ja se zahvaljujem svim vernim čitaocima i onima koji su koristili materijal sa bloga. Zahvaljujem se svima koji su komentarisali. Još jednom podsećam i molim da čitate pažljivo komentare i izvlačite zaključke.
Ne branim niti ću ikada braniti da napišete šta god mislite da je vredno da neko pročita, ali vas molim da prvo pročitate ove postove komentari i pišite blogove.
Ako osećate potrebu da iznesete svoje mišljenje, a da nema veze sa temom ovog bloga razmislite najozbiljnije da započnete svoj blog o toj temi.
Ako želite da diskutujete imajte na umu da blog nije namenjen za diskusiju. Za tu svrhu postoji ovaj forum na kome možete nesmetano i do mile volje da diskutujete koliko god želite o Kuli stražari i Jehovinim svedocima:
http://forum.svjedoci.net/

Još jednom hvala svima na čitanju i komentarima. Posebno se zahvaljujem svima koji su mi pomogli svojim konstruktivnim primedbama sa najboljim namerama da poboljšam kvalitet ovog bloga.
Najviše se zahvaljujem onim aktivnim te neaktivnim Jehovinim svedocima i njihovim starešinama koje su u kontaktu sa mnom i pomažu mi. Ovom prilikom pozivam i ohrabrujem sve one bivše Jehovine svedoke (ili koji su na putu da to postanu)koji čitaju da mi se jave kako bi se uključili u sledećoj godini u izgradnji novog bloga koji će pisati samo bivši Jehovini svedoci.