недеља, 14. август 2011.

Kuća prinčeva (Beth Sarim)



Jako je važno znati istoriju organizacije Jehovinih svedoka. Kuća prinčeva je jedan od nezaobilaznih podataka koje svako ko se interesuje za ovu organizaciju treba da zna. Na slici je tadašnji predsednik organizacije Rutherford sa svojim Cadillac-om i kućom prinčeva u pozadini.
Ne zaboravite da s jedne strane organizacija za sebe tvrdi da deluje pod vođstvom Svetog Duha, dok s druge strane nakon nekog vremena optužuje svoje članove iz ranijeg vremena da su u najboljim namerama ponegde i pogrešili.
Kako se generacije smenjuju, one koje su sada tu tvrde za sebe da deluju kao direktni božiji kanal, dok za prethodne koje su isto za sebe tvrdile da su delovale pod vođstvom Svetog Duha(pišu malim slovom) kažu da su grešili.
Dobro razmislite o tome!
Ako im već verujete i uspeli su da vas ubede da je Kula stražara "verni i mudri sluga" razmislite kako je moguće da taj mudri sluga koji je uz to kako za sebe tvrdi "kanal" toliko puta objavio pogrešna proročanstva.

Na žalost nemam na našem jeziku izdanja Kule stražare o Kući prinčeva, pa zato postavljam na engleskom originalno onako kako su Jehovini svedoci objavili.
Da ne bi bilo zabune, sve je iz knjiga Jehovinih svedoka.



Ova slika je iz tadašnjeg "Probudi se!" tj Golden Age. Obratite pažnju na komentar ispod slike!

Knjige koje sam ovde citirao su izdanja Jehovinih svedoka i shodno tom vremenu kada su pisana se odnose na ovu kuću i razloge za pravljenje iste.











1 коментар: