уторак, 21. август 2012.

Vodeće telo Jehovinih svedoka

Već sam pisao o Kuli stražari koja nije za javnost gde se Jehovinim svedocima iznose neke "istine" koje ljudi koji nisu prošli "besplatni biblijski kurs" ne bi progutali.
Probajte da potražite neki primerak u obližnjoj skupštini Jehovinih svedoka. Preporučio bih vam broj od 15.9.2010.
Ovde ću izneti samo delove članaka iz tog broja, jer ne želim da postovi budu dugi i nepregledni.

Pitanje Vodećeg tela Jehovinih svedoka se proteže kroz celu istoriju te organizacije. Ovaj članak veoma verno oslikava to pitanje. S jedne strane se optužuju druge verske grupe kako ih vode ljudi:

“Nemojte dopustiti ni da vas zovu vođama, jer je vaš Vođa jedan — Krist!” (MAT. 23:10)CRKVE kršćanstva vode ljudi. Naprimjer papa je vrhovni poglavar Katoličke crkve, a patrijarsi i mitropoliti na čelu su pravoslavnih crkava. Slično je i s drugim religijama. Za razliku od njih Jehovini svjedoci nemaju čovjeka za vođu. Oni nisu učenici ni sljedbenici nekog čovjeka. To je u skladu s proročanstvom koje je Jehova izrekao o svom Sinu: “Evo, dao sam ga za svjedoka narodima, za vođu i zapovjednika narodima” (Iza. 55:4). Međunarodna skupština pomazanih kršćana i njihovih suradnika, “drugih ovaca”, za vođu priznaje samo onoga koga je izabrao Jehova (Ivan 10:16). Oni svim srcem prihvaćaju Isusove riječi: “Vaš je Vođa jedan — Krist!” (Mat. 23:10).Crvenom bojom sam obeležio važnu rečenicu. Jehovini svedoci nemaju čoveka za vođu. Njima se nameće da veruju da ih vodi lično Isus .
Šta je onda vodeće telo?
"Jehovini svedoci nemaju čoveka za vođu"
Šta u stvari radi VODEĆE telo?
Vodi Jehovine svedoke!
Ko čini "vodeće telo"?


Ovo je "vodeće telo"Jehovinih svedoka.
Pročitajte ovaj post i biće vam jasno zašto su Jehovini svedoci sekta koju vodi predvodnik kome se ne sme protivurečiti.
To "vodeće telo" tvrdi da govori u Isusovo ime, a znamo šta je Isus za takve rekao:

Marko 13.6Mnogi će doći u moje ime govoreći da sam ja, te će zavesti mnoge.

Potražite istinu čitajući Bibliju!
Proverite sve!

Нема коментара:

Постави коментар