субота, 13. октобар 2012.

Snimci govora sa kongresa


Zapitajte se kakva je to "vidljiva božja organizacija" koja tako pazi da ono što je rečeno na kongresima ne procuri u javnost.
Umesto da se ti govori objavljuju na televiziji ili radiju* članovima organizacije se na svakom kongresu spominje da se ne sme objavljivati na internetu. Tipično za sektu u kojoj "istina"drži vodu samo unutar zidova onih koji su pod kontrolom. Iznošenje onoga što je rečeno na kongresima u javnost bi se vrlo brzo pokazalo da nije u skladu sa Biblijom.





Iz interne brošure Kula stražare koja je namenjena samo Jehovinim svedocima:

Naša služba za kraljevstvo 4/10 str. 3 Pitanja
▪ Je li ispravno da Jehovini svjedoci drugima dijele snimke ili prijepise govora?
Biblijski govori hrabre nas i jačaju (Djela 15:32). Stoga je sasvim prirodno što te ohrabrujuće misli želimo prenijeti onima koji nisu bili na sastanku. U današnje je vrijeme zahvaljujući raznim uređajima govor lako snimiti i nekome proslijediti. Neki imaju zbirku snimljenih govora, među kojima su i govori izneseni prije dosta godina, te ih s dobrim namjerama posuđuju ili presnimavaju prijateljima. Neki su pak napravili internetsku stranicu i na nju stavljaju govore koje bilo tko može preuzeti.
Naravno, nema ništa loše u tome da snimamo govore za sebe ili svoju obitelj. Osim toga starješine mogu organizirati snimanje govora bolesnim i nemoćnim članovima skupštine koji ne mogu prisustvovati sastancima. Međutim postoje dobri razlozi zbog kojih ne bismo trebali drugima dijeliti prijepise ili snimke govora.
Braća često iznose govore imajući na umu potrebe svojih slušatelja. Stoga bi se lako moglo dogoditi da krivo protumačimo misli iz snimljenoga govora jer ne znamo okolnosti u kojima je iznesen. Pored toga obično ne možemo provjeriti tko je i kada iznio govor, što je važno kako bismo bili sigurni da su misli točne i u skladu s najnovijim objašnjenjima (Luka 1:1-4). Time što dijelimo prijepise ili snimke govora mogli bismo neku braću navesti da ljudima iskazuju neprimjerenu pažnju i čast, a to bi neke govornike moglo dovesti u kušnju da se ističu (1. Kor. 3:5-7).
Vjerni i razboriti rob jako se trudi kako bi nam davao dovoljno duhovne hrane, i to “u pravo vrijeme” (Luka 12:42). U tu duhovnu hranu spadaju i govori koji se iznose u skupštinama Jehovinih svjedoka te razne snimke koje se mogu preuzeti s internetske stranice jw.org. Možemo biti sigurni da će nam vjerni i razboriti rob te njegovo Vodeće tijelo** i dalje davati ono što trebamo kako bismo imali čvrstu vjeru (Djela 16:4, 5).

*Ranije je organizacija emitovala radio program u Americi, ali je ukinut upravo iz gore navedenih razloga.
**Najnovije svetlo na godišnjem sastanku 6.oktobra 2012 u Jersey Assembly Hall da "verni i mudri" nisu 140 000 pomazanika nego Vodeće telo. O tome ću posebno pisati kada bude i pismenih dokaza. Verovatno je namera da se to obaveštenje sa sastanka postepeno provlači da bi ga članovi lakše svarili.

3 коментара:

  1. Nešto slično sam ja doživeo:
    Zakazali su mi sastanak, na kome će mi ''objasniti'' Bibliju, jer jedini oni imaju knjigu: ''Šta Biblija ZAISTA naučava'', a ne kako je druge Crkve i vernici tumače. I obećali su mi neke materijale na CD. Normalno sve besplatno!
    Kada su došli kod mene počeli su da mi čitaju bajke iz šarenih knjižica i ostale njihove ''istine''...... Malo sam ih saslušao, a onda otvorio Bibliju i počeo da im čitam SAMO STIHOVE!
    Oni su onda kao opareni skočili i brzo počeli da se pakuju. Ja sam im rekao:''A CD-e što ste mi obećali ?''. Oni su mi samo ostavili Kulu Stražaru i Probudi se, a za CD-e su mi odgovorili da još nisam spreman za njih jer sam čitam Bibliju i tumačim je a to se ne može bez pomoći ''STRUČNJAKA'' - Nekog iskusnog Jehovinog svedoka.....
    Više se nikada nisu pojavili opet kod mene.
    Tako da ako hoćete da se otkačite JS - Najlakši način vam je da PAŽLJIVO i STRPLJIVO čitate Bibliju i TUMAČITE JE KAKO PIŠE, a ne kako vam drugi serviraju.
    Ako naletite na TEŠKA MESTA, i ne razumete, terajte dalje, budite sigurni da nisu bitna za naše spasenje, naročito ako ih više puta pokušate razumeti, pa ne uspete!
    Ako vas baš i ta mesta interesuju, molite se uporno i iskreno Bogu, i budite sigurni da ćete biti uslišeni.
    Pozdrav

    Псалам 62,8 Народе! Уздај се у Њега у свако доба; изливајте пред Њим срце своје; Бог је наше уточиште.

    Псалам 118,8 Боље је уздати се у Господа него ли се ослањати на човека;

    Исија 2,22 Прођите се човека, коме је дах у носу; јер шта вреди?

    Исаија 30,1 Тешко синовима одметницима, говори Господ, који састављају намере које нису од мене, заклањају се за заклон који није од мог Духа, да домећу грех на грех;

    Јеремија 17: 5,7 Овако вели Господ: Да је проклет човек који се узда у човека и који ставља тело себи за мишицу, а од Господа одступа срце његово. 7 Благо човеку који се узда у Господа и коме је Господ узданица.

    2.Тимот. 3: 13-15 А зли људи и варалице напредоваће на горе, варајући и варајући се.14 Али ти стој у томе што си научио и што ти је поверено, знајући од кога си се научио, 15 И будући да из малена умеш света писма, која те могу умудрити на спасење у Христу Исусу.

    ОдговориИзбриши
  2. Poštovani,opet ja,ima u časopisu Stražarska kula 7.mjesec 2013.opširnije o ovoj temi.Međutim,mnogi koji nisu JS ili su bili će reći da je to učinjeno da bi se što više JS podčinili Vodećem tijelu odnosno nauku.Vodeće tijelo svoj nauk prosljeđuje podružnicama,a one skupštinama.

    ОдговориИзбриши
  3. Ma, pišem o temi vjerni i razborit rob,a glede objavljivanja,to je točno,oni ne žele javno zbog tih kontradikcija i laži,a ne,kako su meni rekli,jer su ponizni pa ne žele se javno eksponirati što je opet licemjerno jer znam da neki kongresi su bili na TV i oni su na sastancima na kojima sam bila rekli da je to super i jako su ponosni na broj posjeta stranici jw.org.(u nas jw.org.hr).Oni se time hvale.Mboge stvari i nauke su kod njih kontradiktorne i vlada veliko licemjerje: spočitava se papi,svećenicima i pravoslavnim kako su bogati,a i Vodeće tijelo je ekstra bogato,zatim se spočitava hijerarhija,a kod njih je uočljiva itekako bez obzira što se oslovljavaju sa "brate"i "sestro". Njihov prijevod je učinjen da bi odgovarao njihovoj nauci,to je očito.

    ОдговориИзбриши