четвртак, 7. март 2013.

Jehovini svedoci vas pozivaju



Jehovini svedoci vas pozivaju na proslavu Isusove smrti. Već sam pretprošle godine pisao o tome ovde.
Zato vas pozivam i ja da odete i da se svojim očima uverite.




Ne budite lenji i odvojite malo vremena da posetite ovu tužnu proslavu. Molio bih vas da obavezno pročitate ovaj post .

A kada krenete na proslavu pročitajte sledeće Isusove reči i posmatrajte Jehovine svedoke.

 Jovan 6.53 Tada im Isus reče: zaista, zaista, kažem vam, ako ne jedete tela Sina čovečijeg i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi. 54 Ko jede moje telo i pije moju krv - ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. 55 Jer moje telo je pravo jelo, i moja krv je pravo piće. 56 Ko jede moje telo i pije moju krv - ostaje u meni i ja u njemu. 57 Kao što je mene poslao živi Otac, i ja živim zato što živi Otac, tako će i onaj koji mene jede živeti kroz mene. 58 To je hleb koji je sišao sa neba. Ne kao što su očevi jeli i umrli; ko jede ovaj hleb živeće doveka.


5 коментара:

  1. Анониман7. март 2013. 22:23

    Ovo mnogi ne razumeju, vec sam jednom bio na ovakvom skupu. Sta se tamo desava, pa oni obicno donesu buket cveca, izloze na vidno mesto naspu casu vina, i hleb beskvasni. Tu gde sam bio niko nije jeo ni pio. NJihova nauka je da taj hleb i to vino piju i jedu samo njihovi pomazanici. Kojih ukupno ima 144000. U toj skupstini nije bio ni jedan. dakle ko god hoce moze da dodje pa koje zainteresovan neka ide, nemoj samo da vas zarobe svojom praznom naukom jer to ce sigurno pokusati. Od njih niko ne jede oni to zovu simboli hleb i vino. Po Jovanu 6. 53, oni ce svi pomreti ako se to odnosi na fizicki hleb i vino. Moje je misljenje da se misli na nauku Hristovu. Ako neko ima drugo misljenje voleo bi da cujem. sto se tice njihovih 144000 to je sve izmisljeno radi njihove nauke. Ja sam citao jedan njihov stari casopis gde su te 144000 bile popunjene jos 1935, medjutim nemam ga. probacu da objasnim sta je Hrist mislio sa ovom izjavom. Ko ne jede mojhe telo i ne pije moju krv.Tu se odnosi na njegovu nauku, kaze da je to nauka koja dolazi sa neba i imamo je zapisanu u Svetom pismu. ovo sam zakljucio na osnovu toga sto u proro cima Bog kaze negativko za one koji jedu svinksko meso.A Hrist je rekao nema nista sto ulazi u coveka da ga prlja, tako isto u delima apostolskim Petar je dobio viziju da mnoze jesti sve zivotinje jestive pa tako i svinjsko meso. posto je svinjsko meso bilo zabranjeno preko mojsijevog zakona znamo da je jevrejima bilo zabranjeno. Pa onda bi to znacilo svinjsko meso je prljava duhovna hrana, po mom misljenju na svinju se gleda kao na zivotinju koja sve jede nista ne bira. Tajo znamo da danas verske vodje sirom sveta imaju svakakva ucenja, i narod prima to ucenje koje mu se servira.Takoi onda mi moramo paziti sta nas ko uci. Odgovorno tvrdim da je ucenje Hristovo za covekov vecni zivot. Pogledajte sada svi znamo da kula strazara servira svojim sledbenicima svakakve lazi, ima ponesto i istine ali ono ne biraju sto je najgore ne proveravaju u Svetom pismu. Sta onda reci za indiskg boga koji ima surlu. Ako neko po pismu drukcije ovo razume neka napise ja bi rado procito. Sto se tice njihove144000 niko da se ne zavarava proverite u pismu u njihovim ustima se ne nadje laz, a to sto pise da su dejstvenici i da se ne okaljase zenama pa to znaci da su se hranili Hristom a ne zemaljskim ucenjima nego hlebom koji je dosao sa neba. Ponavljam ko ide na njihovo obelezavanje da ne upadne u zamku ta je hrana smece.

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Zašto kažete proslava Isusove smrti? To je dan žalosti i strogog posta. Trebalo bi slaviti uskrsnuće (pobeda smrti). Zašto u utorak ako je Isus umro u petak? Da li Jehovini svedoci pored toga imaju i neko obeležavanje dva dana kasnije?

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман8. март 2013. 15:50

    Isusovo stradanje je bilo 13 aviva po jevrejskom kalendaru. 14 aviva je bila pashalna zrtva. po zalasku sunca pocinjao je praznik pashe ,tako da su sevrejske staresine trazile da se i gospod i razbojnici skinu, da niko ne doceka zalazak sunca. po mateju znamo da je Gospod vaskrsao u nedelju, zapazite da tu pise prvi dan nedelje. Nije tajna da je nedelja prvi dan a subota sedmi. Ako je Gospod vaskrsao u nedelju ne moze se uklopiti stradanje u petak, zato sto je sam rekao da ce biti u zemlji tri dana i tri noci. To sam hteo da napomenem. Js su isto sve izvrnuli. Svi uklapaju po svojim doktrinama, pazite pasha je uvek 14 aviva to se nemoze uklopiti uvek petak i nedelja to je naopako.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман20. мај 2013. 07:13

    Pa ne misli se bukvalno krv i njegovo meso, već treba da budemo zahvalni za njegovu smrt i da je iskoristimo za večni život. Ljudi uvek misle na materijalne stvari,a ne pokušavaju shvstiti duhovno o čemu se radi.

    ОдговориИзбриши