недеља, 12. мај 2013.

Kome se klanjati?

Šta kaže Kula stražara, kome se smemo klanjati?
U knjizi "Raspravljanje na temelju Svetog pisma" piše ovako:



Znači da se sme klanjati samo Bogu.
 10 Tada mu reče Isus: odlazi, satano; jer je napisano: »Klanjaj se Gospodu, Bogu svome, i njemu jedinome služi«.

Objašnjenje Kule stražare se završava ovde. Jednostavno se ignoriše sledeći stih koji nakon prethodnog ima veliko značenje.
Šta piše u sledećem stihu?
11 Tada ga ostavi đavo, i gle anđeli priđoše i služahu mu.

Zašto anđeli baš u tom trenutku kada Isus to izgovara prilaze i služe mu?
Da li znate zašto Kula stražara taj stih ignoriše?


3 коментара:

  1. U prvom delu stavka se kaže da je sotona tražio od njega da mu se pokloni kako bi njega priznao za svog Boga a ne Jehovu jedinog i pravog Bog,što je uključivalo i služiti mu.U drugom delu stavka se kaže da su mu nakon toga(ne dok je to izgovarao) su mu prišli anđeli i služili da.
    On prema njegovom položaju na nebu sedi s desne strane Bogu ima prioritet nad drugim stvarstvima među kome i da mu služe sa jednom razlikom ne da mu se poklanjaju.Anđeli se poklanjaju isto kao i Isus samo jednim jedinim pravome i živom Bogu Jehovi.Ja mislim kada se več komentariše nešto onda sa malo logike bez uvređivanja.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман11. јун 2013. 09:10

    * Jedno jutro,krenem ti ja,znajući da Bog je uskrsnuo Isusa Krista,do pogrebne prodavnice,tamo gde se prodaju venci i sanduci mrtvački * Reke,mora,u rukama su zivog Boga,šume,gore,planine,i sve ono što sam izostavio,oduvek,Bogom je blagoslovljeno,vi ste moja deca,sinovi i kćeri,ako kažeš onoj gori da se premesti,premestiće se,ako kažes rekama da se povuku,povući će se,samo reci u ime Kristovo,tvoj dobri i savršeni brat jeste Kristos,moj sin,kao dete prema ocu i majci,hoću da ste tako mi blizu * Ovakav kakav sam,sve reke povucite se,molim u ime Kristovo,evo vam primer * Udjem ti ja u prodavnicu,kažem im da me je Isus iscelio od narkomanije i spasao mi život * Razgovarao sam sa njima da bih voleo da udjem u mrtvački sanduk,da bih makar trunku doživeo onako kako je Isusu bilo kada je umro,verujući da će Bog i mene uskrsnuti,pa zašto ne isto kao Isusa posle smrti treći dan,možda pre,a možda me prebaci da ne vidim smrti * Na ljuljašci,ljuljajući tetka Dragica malog Noleta,kaže Nole : hoću na drugi svet * Nitko nije imao komentar na ovo rečeno * Vraćam se na prvo napisano,na žalost nisu mi izašli u susret povodom onoga * Izašao sam iz prodavnice poželevši im,da ih čuva i blagoslovi Bog * I danas Isus slepima vraća vid,mrtve vraća u život,ozdravlja bolesne,izgoni djavole,prolazi kroz sela i gradove davajući mir i odmor narodu svom * Mnogo posle ove situacije sretnem ti ja,ne mogu se setiti kako se zove,zadnja tri slova njegova imena su mir,kaže mi kako je preminulo nekoliko milih i njemu dragih osoba,a ja mu kažem : veruj da tvoji bližnji koje si izgubio,raduju se u Carstvu nebeskom,jer gde je jedan verujući,sav dom je spasen * Još mu kažem da u zadnji dan svi će uskrsnuti,neko na večni sud,a neko na večni zivot,rekao je Bog * Još mi kaže ta osoba što su joj zadnja tri slova od imena mir : na večni život,pa to je strašno,bolje onda na večni sud,a ja mu objasnim kao i tebi da,večni život jeste tamo gde nema smrti,suza,muke i boli,večni život je večita ljubav,večito slavlje,večito uživanje,večita sreća,večita radost i večiti mir * Jel ima nešto ne moguće Bogu,pa nema,sve je moguće Bogu i tebi što veruješ * Sve sto išteš u molitvi,traži i moli u ime Kristovo * Kako smo se razilazili,kažem mu ja : Bog vas voli,slava Gospodinu Isusu * Na kraju razgovora pitam ga : pa kome je slava,a on mi kaže : slava tebi * Ja mu odgovorim : ne meni,slava Bogu i Kristu * Eto,uz par flešbekova,to je još par dogadjaja u mojem životu * Do sledeceg čitanja,ako ne pre * Ne znam ko sam,ljubim vas i volim,znam i verujem *

    ОдговориИзбриши
  3. Iz jedne narkomanije u drugu... Vecni zivot, vecna sreca, vecna ljubav, vecna opijenost necim = vecni robot = vecna dosada.

    Pitanje za vernike (bilo koje vere). Zasto mislite da Bog voli bas samo vasu veroispovest ili vase tumacenje svete knjige (bez ozira koje), a one koji veruju u neku drugu knjigu ili tumacenje ce da posalje u pakao gde god da taj pakao vasa vera locira ili ce da ih posalje u raj pod uslovom da se konvertuju u vasu veru? Da pogadjam... zato sto je jedino vasa religiozna organizacija ili vi licno skuzila sta je Bog mislio reci ovim ili onim, a druge vere nemaju pojma ili su pokvareni ili vas mrze i slicno. Jednako apsurdno kao kad Amerikanci tvrde da ih drugi mrze zbog njihove ljubavi prema slobodi! Zasto niste u stanju da sedite u kuci i verujete u sto god da verujete bez potrebe da kinjite druge svojim verovanjima (citaj zatucanoscu). Mozda iz istog razloga iz koga Amerikanci idu po svetu eda bi navodno instalirali demokratiju, a motivacija i njihova i vasa je potpuno ista - potreba da se kontrolise.

    ОдговориИзбриши