понедељак, 29. јул 2013.

Duhovno zdravlje Jehovinih svedoka

Šta bi ste vi uradili kada bi čuli da neko iznosi neistine o vama?
Znate da nemate šta da krijete i da vam je savest čista!
Da li biste ispitali šta to neko o vama piše i onda s lakoćom (jer nemate šta da krijete) dokazali da je sve što je o vama rečeno jedna velika laž.
Ne poznajem ni jednog poštenog čoveka koji ne bi drugačije uradio.
S druge strane, onaj koji zna da bi istraživanje dovelo do toga da se dokaže da je istina to što se za njega tvrdi on će na svaki nacin pokusavati da to spreči.
Evo nekoliko primera iz publikacija Kule stražare:


Kula stazara 15. 5.2012  str. 25-26 odl. 13 Odražavamo li Jehovinu slavu?
13 Jehova mrzi grijeh, pa ga i mi moramo mrziti. Trebamo se držati što je moguće dalje od neispravnog postupanja umjesto da iskušavamo koliko daleko možemo ići, a da ne sagriješimo. Naprimjer, moramo paziti da ne postanemo žrtve otpada jer je otpadništvo grijeh zbog kojeg više ne bismo mogli slaviti Boga (5. Mojs. 13:6-9). Stoga se klonimo otpadnika i svakoga tko tvrdi da je naš brat u vjeri, a sramoti Boga. Tako trebamo postupati čak i ako se radi o članu obitelji (1. Kor. 5:11). Nećemo ništa dobiti time da pokušavamo pobiti argumente otpadnika ili onih koji kritiziraju Jehovinu organizaciju. Zapravo, bilo bi neispravno istraživati otpadničke ideje, bilo tako da čitamo literaturu otpadnika ili da pretražujemo njihove internetske stranice jer bismo time ugrozili svoje duhovno zdravlje. (Pročitaj Izaiju 5:20; Mateja 7:6.)
Istraživanje optužbi ugrožava duhovno zdravlje?

Da bi pobili nečije argumente morate i da se informišete o tome što on tvrdi. Ali istraživanje nije nikako dobro jer ćete se uveriti da su svi ti argumenti osnovani i neoborivi.


Šta sada?
Drugi primer:


Nasa sluzba za kraljevstvo Maj 1992 str. 2
 Službeni sastanci za maj
15 min: Zaštititi se od otpada. Razgovor starješine i objavitelja koji sjede za stolom. Objavitelj objašnjava kako je u službi sreo nekoga tko je čitao otpadničku literaturu. Objavitelj kaže starješini da smatra kako je stanar bio iskren u pitanjima koja je postavio. Objavitelj je odbio stanarevu ponudu otpadničke literature, ali bi volio pokušati odgovoriti na stanareva pitanja. Starješina pohvaljuje objavitelja za njegov dobar stav i postupke. Umjesto raspravljanja o tome što su otpadnici napisali ili rekli, mudro je koncentrirati se na biblijsko gledište o tim pitanjima kako su izložene u knjizi Raspravljanje. Starješina poziva objavitelja da otvori svoju knjigu Raspravljanje, te zajedno ponavljaju stranice 247-9. Razgovor treba biti srdačan i ohrabrujuć dok razmatraju definiciju otpada, svaki masni podnaslov i izabrane ključne citate, ako vrijeme dozvoljava. Zaključi razgovor pozitivnim primjedbama u vezi sveg izgrađujućeg i ohrabrujućeg materijala koji nam je dostupan za proučavanje. Prenesi izgrađujuću poruku stanaru. Ako je iskren, uvidjet će razliku između pozitivnog pristupa istine i negativnog, kritičkog pristupa otpadnika. Svojim odbacivanjem otpadničkog razmišljanja i materijala ispoljavamo lojalnost prema Jehovi i njegovoj vidljivoj organizaciji.

Da li ste zapazili?
Ne?
Umesto raspravljanja o tome šta je neko rekao pročita se članak iz knjige Kule stražare i gotovo.
Ništa se ne proverava!
Organizacija se spretno sakrije, pozivajući se da se time ispoljava lojalnost Bogu.

Dragi prijatelji,razmislite dobro. Da li je pametno ne proveravati ništa i slepo verovati jednoj organizaciji koja je u svojoj kratkoj istoriji odavno dokazala kome u stvari služi?
Da li ćete da začepite oči i uši?

Ili ćete da pomno ispitate sve i da se dobro informišete?
Molim vas, otvorite oči i uši širom. Proveravajte da li je istina ono za šta neko tvrdi da je istina.
Neke laži su dobro sakrivene, ali ćete ih otkriti ako širom otvorite oči i istražujete.
Nemate ništa da izgubite, samo da dobijete!1 коментар:

 1. Greetings !
  I am so sorry I do not know your language
  but I understand you love the truth of Jehovah God
  and I am happy for that !
  Here is my message :
  ===============
  Dear friends , (Psalm 119:63)
  Time has come for Jehovah to act ! .Ps.119:126.
  His work (in this days) is to send His prophet Elijah for , "to turn the heart of the fathers to the children , and the heart of the children to their fathers". Malachi 4:5,6.
  JEHOVAH God has sent one of His elected ones to do the work "in the spirit and the power of Elijah" Luke 1:17 .
  Also , Elijah's work is to "restore all things". Matt.17:11.
  His message means the "tidings out of the east and out of the north" that shall trouble the king of the north (man of lawlessnes) ! Daniel 11:44.
  His message contains the understanding given through the Spirit of the truth (John 16:13) about the Beast and its "man number" 666 (Rev.13:18 ) !

  All these you will find on the site
  http://putinthesickle.blogspot.com/
  and
  http://www.grupcaleasfanta.ro

  Greetings from God's word: Jeremiah 51:9 / Zeccariah 2:7 ; 8:1-8 / Micah 4:6,7 / Amos 3:7 /
  Hosea 4:6 ; 6:1-3,6 ; 14:1-9 / 2John 1:9 / Rev.10:5-7,11 ; 14:3 ; 15:2,3 ; 22:10-15 !!!

  Let Jehovah bless all of you that fear HIM !
  ========================

  Messages from other anointed ones

  http://4womaninthewilderness.blogspot.ro/2013/07/discerning-body-god-of-order.html

  http://4womaninthewilderness.blogspot.ro/2013/07/what-is-worst-sin-wt-has-done.html

  ОдговориИзбриши