петак, 11. октобар 2013.

Zatvor bez zidova

Želim da vam predstavim knjigu koja je kod nas prevedena pod nazivom 

Zatvor bez zidova , o Jehovinim svedocima


Na zapadu je do sada izašlo nebrojeno mnogo knjiga ljudi koji su napustili organizaciju Jehovinih svedoka. Do nas je stigla samo ova jedna. Na žalost dosta loše prevedena, ali dovoljno dobro da prenese poruku ljudima koji dođu u kontakt sa članovima ove organizacije i nađu se u opasnosti da i sami postanu deo nje.
Evo jednog malog odlomka koji će vas možda zainteresovati da nabavite knjigu i pročitate je celu.Video sam da postoji izdanje na hrvatskom pa se nadam da je prevod bolji. Ako pročitate ostavite komentar da bi drugi znali koju knjigu da nabave.

"Napustili smo Jehovine svedoke, tzv Društvo novog svetskog poretka. Pokušaćemo ukratko da prikažemo razloge koji su nas naveli na to da okrenemo leđa sekti, a koju smo nekada smatrali jedinom pravom Crkvom. Povod za taj naš korak nije u nikakvom povezivanju sa našim nekadašnjim istomišljenicima. Njima je zabranjeno da govore o nama. Sada posle našeg isključenja nisu više naša braća i sestre. Sa nama ne smeju da razgovaraju, čak ne smeju ni da nam otpozdrave. Jedini razlog za odlazak iz društva novog svetskog poretka jeste njegovo učenje..."

1 коментар:

  1. ~~~~~ Tačka i zapeta ~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~ A sada opet malo o meni,naravno,delujući generalno globalno ~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~ Iako služim ovom svetu,a gospodar ovog sveta je djavo i satana,nadam se da ću jednog dana biti osvećen nad mojim neprijateljima,za svaku muku koju trpim,a oslobodjen Bogom sam došao na ovaj svet pre nego sam se rodio.Isus je rekao da volimo svoje neprijatelje,a neka mi ne zameri Isus,jer mnogo mrzim svoje neprijatelje(ovde sada likuju moji neprijatelji),i zbog moje mržnje nad mojim neprijateljima jesam gubitnik,(punim vas i hranim).Samo me interesuje,ako je Isus stradao da se nebi mučio,(sem ako Isus tek treba da strada)zašto i dalje imam muku već 37 godina.Moji neprijatelji jesu nadamnom pobednici,što me još više gnevi mrzeći još više svoje neprijatelje,vraćajući se na stari put ovisnosti,a saznajem da sam oduvek bio gubitnik i ostaću gubitnik(počinje da me boli glava),bez da sažaljevam samoga sebe. ” Krv Isusa Hrista,sina Božijega,čisti nas od svakoga greha. “ Mnogo velika nepravda je nadamnom i mnogo mi je krivo jer me je Isus dao svojim neprijateljima.Sa sigurnošću Bog voli svaku osobu udarajući mene,zadavajući muku i bol meni da bi vama bilo dobro i odlično,jer od ovog sveta jeste djavo i satana Bog.I danas,svaka osoba verujući ima spasenje kroz Hrista.Jer Bogu je toliko omileo svet da je dao svog sina Isusa Hrista,da svaka osoba verujući Bogu i Hristu bude spasena,a ne osudjena i u pakao bačena,koliko se sećam da je ovako protumačeno.Zaključuje se da sva moja bezakonja i sva zla koja sam sejao i gde god da sam sejao idu na moju glavu i u moja prsa. ~~~ Evo,znam ko,govori da će biti,do sledećeg iščitavanja,meni sve ovo neka se desi,a oni koji treba da budu neka su proslavljeni,ljubljeni i voljeni u ime Hristovo. ~~~ U potpisu : mnogo unižen,iskaran,skuvan,izbezumljen,nepravedno osudjen,pun gneva i mržnje,iskanjem očekujući carstvo Božije i pravednost Njegovu. ~~~

    ОдговориИзбриши