четвртак, 15. јун 2017.

Jehovini svedoci u Rusiji
U Rusiji je organizacija Kule stražare proglašena za ekstremističku organizaciju koja svojim sledbenicima nanosi ozbiljnu štetu. Nisu zabranjeni Jehovini svedoci, ljudi koji su građani Rusiji, nego organizacija koja njih same uništava. To je poenta!

Članak koji je izašao 8. juna upravo predstavlja primer da Jehovini svedoci ne trpe diskriminaciju zbog svoje pripadnosti po njih štetne im organizacije. Za Putina, koji je predsednik svim građanima je to porodica koja je zbog nataliteta i primernog života zaslužila nagradu, a ne zbog svoje verske pripadnosti. U članku Kule stražare se naravno kao po dobro ustaljenom običaju navodi voda na svoju vodenicu i već se očekuje ukidanje zabrane.

Treba li ukinuti zabranu organizacije u Rusiji? Naravno i to odmah, ali istovremeno pokrenuti akciju informisanja javnosti o doktrini i istoriji organizacije te o štetnim posledicama po njene članove. Iskreno se nadam da će Rusija krenuti tim putem, jer zabranom samo postižu suprotan efekat. Potrebna je samo dobra informisanost, biblijska pismenost naroda i organizacija će sama od sebe nestati...
8. JUN 2017.
RUSIJA

Predsednik Putin Jehovinim svedocima uručio nagradu za roditeljstvo

NJUJORK. Ruski predsednik Vladimir Putin je 31. maja 2017. na svečanosti koja je održana u Kremlju u Moskvi dodelio orden „Roditeljska slava“ Valeriju i Tatjani Novik, Jehovinim svedocima iz Karelije, koji imaju osmoro dece.
Svečanost u Kremlju uoči Svetskog dana deteta
Orden „Roditeljska slava“ ustanovljen je odlukom predsednika u maju 2008. Ovu nagradu Rusija dodeljuje roditeljima koji imaju najmanje sedmoro dece, i koji su pokazali izvanrednu brigu za zdravlje i obrazovanje svoje dece, kao i za njihov fizički, mentalni i duhovni razvoj. Porodice koje su nagrađene ovim ordenom smatraju se uzorima u jačanju porodičnog uređenja.
Predsednik Putin uručuje orden „Roditeljska slava“ Valeriju Noviku, ocu osmoro dece
Dejvid Semonijan, portparol Jehovinih svedoka u njihovom glavnom sedištu, izjavio je: „Smatramo da ova nagrada samo potvrđuje da biblijsko obrazovanje koje pružaju Jehovini svedoci pomaže roditeljima i njihovoj deci da postanu uzorni građani i to ne samo u Rusiji, već širom sveta. Nadamo se da će Vrhovni sud Rusije uzeti u obzir ovu nagradu koju je dodelio lično predsednik Putin kada 17. jula 2017. bude razmatrao žalbu na presudu prema kojoj je Administrativni centar Jehovinih svedoka u Rusiji zatvoren.“Нема коментара:

Постави коментар