петак, 1. јул 2011.

Besplatni biblijski kurs

Mnogo puta ste možda čuli za taj izraz. Kada sam počeo da se bavim ovom temom, zamišljao sam da se stvarno proučava Novi svet knjiga koju Jehovini svedoci nazivaju Biblijom.
U stvari, besplatni biblijski kurs se odvija sasvim drugačije.
Da bih mogao da dobijem njihovu literaturu počeo sam da odlazim u jednu skupštinu u blizini i predstavio se kao neko ko je zainteresovan za Bibliju. Naravno da su me oberučke dočekali i počeli sa mnom besplatni biblijski kurs.
Već na početku mi je rečeno da kad prođemo  knjigu "Šta Biblija zaista naučava"od početka do kraja da ću bolje znati Bibliju od svakog sveštenika.



Ranije je korištena knjiga "I ti možeš živeti večno u raju na zemlji", ali ju je ova odmenila.


U ovoj knjizi se nalaze neke stvari koje"malo nisu aktuelne" pa se ta knjiga više ne koristi:


Malo bi bilo nezgodno nekom neispranog mozga ovjasniti ovu situaciju, pa je zbog toga nova knjiga zamenila.
Ali i ta knjiga kao  i princip je u stvari samo ponavljanje nauke osnivača Čarlsa Rasela, koji je tvrdio da treba učiti o bibliji iz njegovih knjiga. Da će učenik vrlo brzo biti u svetlu istine tako da Bibliju ni ne treba da čita posebno, jer bi mogao nešto pogrešno da protumači.
Istu misao vodilju ima i današnja Kula stražara koja organizuje besplatne biblijske kurseve koji su u stvari besplatno (hmmm i to je diskutabilno jer se posetiocu nabacuje tema dobrovoljnog priloga i pokazivanje kutija za priloge) studiranje knjiga Jehovinih svedoka sa po potrebi čupanjem citata kako kad odgovara.
Zato oprez, besplatno biblijsko studiranje je u stvari čitanje knjige "Šta Biblija zaista naučava"

2 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Jehovini svjedoci koriste pomocna sredstva u proucavanju zbog lakseg razumjevanja Biblije ali nisi spomenuo da se sve sto u toj knjizi pise temelji na bibliji jer u njoj postoji ne brojeno mnogo biblijskih stihova koji se u njoj razmatraju takodje kada postavite pitanje svjedoku ne bitno sto ima veze sa Jehovom i vjerom uopste oni vam nece citirati iz neke knjige nego iz Biblije da iz Biblije a ti si neko ko je i suvise pristran pa eto na neke nacine pokusavas ljudima iznositi neke stvari o kojima ne znas ama bas nista

    ОдговориИзбриши