среда, 3. април 2013.

Godina druga



Evo navršile su se pune dve godine otkako sam započeo ovaj blog.
U prvoj godini je bilo 12 000 poseta, dok je u ovoj bilo tri puta više.To je najsigurniji pokazatelj da interesovanje za organizaciju Jehovinih svedoka postoji i da su informacije koje sam skupio tražene .

Drago mi je kada vidim po forumima da ljudi u diskusijama koriste izložene skenirane stranice ili skupljene podatke.To mi je i bila želja da ljudima pružim izvor informacija koji će im pomoći u razgovoru sa onima koje je Kula stražara zavela. Bilo je i ranije za tim potrebe, ali nije bilo konkretnih dokaza iz publikacija na našim jezicima. Sada ima već dosta toga i biće još više. Na žalost ima izdanja koja nisu prevođena na naše jezike što je jako velika šteta jer u njima ima još jako mnogo primera i dokaza da organizacija Jehovinih svedoka nije ono za šta se izdaje.

U prethodnoj godini je bilo dosta novina kao i novih prijatelja zahvaljujući kojima će i u sledećoj godini biti zanimljivih postova o organizaciji Kule stražare.
Mogu da sa zadovoljstvom podsetim da se pojavio još jedan sajt o kome sam već pisao ovde.
Nadam se da će ih biti još više, a najviše bih voleo na slovenačkom i makedonskom jer na tim jezicima nema još uvek ništa pa Kula stražara još uvek može lakše da zavede ljude u tim zemljama.

U pripremi je blog koji će pisati isključivo bivši Jehovini svedoci iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Tu ću i ja biti redovan čitaoc jer će se na tim stranicama iznositi lična iskustva onih koji su uspeli da napuste organizaciju.


Na ovom blogu je u prethodnoj godini bilo mnogo komentara pa vas molim da kada pročitate neki post obavezno pogledate i komentare. Dešavalo se da neki komentari nemaju veze sa životom, a kamoli sa temom posta. Ipak pridržavajući se principa od koga nikada neću odustati te komentare neću brisati.

Naravno da ima stvari kojima u komentarima nije mesto, ali to svedoči o čitaocima koji su ih napisali a ne o blogu samom. Bila je čak jedna izjava da bi takvi komentari mogli da naruše verodostojnost bloga.

Iskreno da kažem ne bojim se ni ozbiljnih, a kamoli neozbiljnih komentara.
Pametan komentar će čitaoce navesti na razmišljanje i dublje istraživanje. Komentar koji nema veze sa temom ili čak Jehovinim svedocima je možda provokacija da se proveri da li sam dosledan u svom obećanju da neću brisati postove ili jednostavno škrabanje besposličara.

Ja se zahvaljujem svim vernim čitaocima i onima koji su koristili materijal sa bloga. Zahvaljujem se svima koji su komentarisali. Još jednom podsećam i molim da čitate pažljivo komentare i izvlačite zaključke.
Ne branim niti ću ikada braniti da napišete šta god mislite da je vredno da neko pročita, ali vas molim da prvo pročitate ove postove komentari i pišite blogove.
Ako osećate potrebu da iznesete svoje mišljenje, a da nema veze sa temom ovog bloga razmislite najozbiljnije da započnete svoj blog o toj temi.
Ako želite da diskutujete imajte na umu da blog nije namenjen za diskusiju. Za tu svrhu postoji ovaj forum na kome možete nesmetano i do mile volje da diskutujete koliko god želite o Kuli stražari i Jehovinim svedocima:
http://forum.svjedoci.net/

Još jednom hvala svima na čitanju i komentarima. Posebno se zahvaljujem svima koji su mi pomogli svojim konstruktivnim primedbama sa najboljim namerama da poboljšam kvalitet ovog bloga.
Najviše se zahvaljujem onim aktivnim te neaktivnim Jehovinim svedocima i njihovim starešinama koje su u kontaktu sa mnom i pomažu mi. Ovom prilikom pozivam i ohrabrujem sve one bivše Jehovine svedoke (ili koji su na putu da to postanu)koji čitaju da mi se jave kako bi se uključili u sledećoj godini u izgradnji novog bloga koji će pisati samo bivši Jehovini svedoci.

Нема коментара:

Постави коментар