уторак, 23. април 2013.

Logo
Naša služba za kraljevstvo
 4/09 str. 4 Pitanja

Pitanja
▪ Je li ispravno da skupštine ili pojedinci koriste logotipove pravnih tijela kojima se služe Jehovini svjedoci?
Logotip je ime, simbol ili zaštitni znak koji služi za brzo i točno prepoznavanje. Pravno tijelo Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania i neke druge korporacije koje koristi Društvo Watch Tower imaju logotip u obliku stražarske kule. Pravno tijelo The Christian Congregation of Jehovah’s Witnesses u zaglavlju pisama kao logotip koristi otvorenu Bibliju. Druga pravna tijela kojima se služe Jehovini svjedoci imaju drugačije logotipove.
Skupštine ili pojedinci ne smiju na dvoranama za skupštinske sastanke, natpisima, zaglavljima pisama, predmetima itd. koristiti logotipove i nazive pravnih tijela koja koristi Društvo Watch Tower niti slične znakove i nazive. To bi moglo unijeti zabunu u razne ustanove, među objavitelje i druge ljude u vezi s pravnim odnosom između skupštine i pravnih tijela koja koristi Društvo Watch Tower. Slično tome ako bi se u pismima koristio takav logotip, moglo bi se zaključiti da su poslana iz glavnog sjedišta Jehovinih svjedoka ili iz neke podružnice ili da je ondje odobreno njihovo pisanje.
Logotip u obliku stražarske kule ili znak sličan njemu ne smije se ubuduće koristiti prilikom gradnje dvorana za skupštinske sastanke, čak i ako su one u vlasništvu nekog pravnog tijela koje koristi Društvo Watch Tower. Skupštine koje već imaju logotip na natpisu dvorane ili negdje drugdje ne trebaju ga odmah mijenjati ako bi takva promjena mogla iziskivati veće zahvate te mnogo vremena, truda i novca. No ako promjena nije velika i ne zahtijeva puno posla, treba isplanirati kada će se napraviti. U protivnom se promjena može napraviti kad dođe vrijeme za renoviranje dvorane ili obnavljanje natpisa.
...............................................................................................................................................

Kako se budu raspuštale skupštine neće biti potrebno nikakvo ulaganje za skidanje znakova, već će objekt moći jednostavno da se proda. Naravno da novac neće otići ljudima koji su gradili dvoranu, nego akcionarskom društvu Kule stražare.

Нема коментара:

Постави коментар