уторак, 31. децембар 2013.

Metode

Ako je cilj istina, da li sme da se koristi laž kao metoda kojom bi se doveli ljudi do istine?
U nekim krugovima bi možda moglo da prođe pod parolom da cilj opravdava sredstva.
Ali kada je u pitanju Bog koji jeste istina ne postoji ni najmanje opravdanje da se koristi laž i prevara da bi se došlo do Njega.
Zapitajte se sami kuda vode laž i prevara pa koliko god neko mislio da čini dobro.
Znamo svi vrlo dobro ko je otac laži i ko rado koristi sve moguće načine prevare. Onaj ko koristi te metode nalazi se na putu koji ga sve više udaljava od Boga, a sve više približava ocu laži dok konačno ne bude izgubljen.

Zato vas molim da dobro razmislite kojim se metodama služite.

Evo još jednog primera kako Jehovin svedok u potpuno istom maniru Kule stražare pokušava da obmane ljude. Da bi prevara uspela, Jehovin svedok se predstavlja kao da je stručan za to što piše i nada se da niko neće proveriti o čemu se stvarno radi.To je recept Kule stražare koji kod Jehovinih svedoka prolazi. Naravno da će svako ko se usudi da proveri i otkrije prevaru biti proglašen za otpadnika.

Česta praksa u ranija vremena Kule stražare da se objavljuju neistiniti podaci jer ih  nije bilo tako lako proveriti se delom zadržala kada su u pitanju stvari koje na prvi pogled nije lako proveriti.
Potrebno je ipak samo malo truda i prevara se otkrije.

U ovom primeru jedan Jehovin svedok iznosi svesno pogrešnu informaciju, a pri tome se trudi da ostavi utisak stručnosti da bi time sebi dao potreban autoritet čime bi po svom mišljenju i želji delovao ubedljivo.




Ova pojava nije retka i zato i govorim o metodama kojima se služe Jehovini svedoci. Kao "dokaz" veoma vole da koriste slike manuskripta i nadaju se da nikom neće pasti na pamet da proveri o čemu se radi. U ovom slučaju se radi o slici teksta iz STAROG ZAVETA na grčkom jeziku dok Jehovin svedok tvrdi i time navodi ljude u zabludu da se radi o manuskriptu iz NOVOG ZAVETA. Prevara bi mogla i da prođe kod svakog kome ne padne na pamet da pogleda o čemu se stvarno radi.
Radi se o tekstu STAROG ZAVETA poznatom pod imenom SEPTUAGINTA ili "prevod sedamdesetorice". To je tekst koji su jevreji prevodili na starogrčki jezik.
Nemojte da dozvolite da vas niko laže jer lažima kao metodom se služe samo oni koji od istine beže.

Sve proveravajte!

Нема коментара:

Постави коментар