среда, 21. јануар 2015.

Kako se boriti protiv laži?

Kada znate da neko širi laži o vama, šta možete da uradite?

Ako znate da je to što se o vama priča laž, a da vi možete da dokažete da to nije tako, da li ćete sedeti skrštenih ruku? U današnjem dnevnom stavku piše "jer nam ona pomaže da se odupremo svom neprijatelju koji nas pokusava obeshrabriti šireći lazi o nama".
Dragi sledbenici doktrine Kule stražare, ovde imate priliku da svaki pojedinačni post komentarišete i možete biti sigurni da vaš komentar neće biti izbrisan. Ako je iznesena neka laž imate jedinstvanu priliku da je raskrinkate i da citiram Kulu stražaru "da se oduprete neprijatelju".
Čitajte pažljivo svaki post, nemojte žaliti ni truda ni vremena.Posebnu pažnju posvetite blogu o Novom svetu.

Oduprite se iz sve snage, borite se za istinu ako u Boga verujete, jer je On istina. 

Ako vidite da pošteno ne možete da odbranite ono što vas uči vaša organizacija, zapitajte se kako je to moguće da organizacija koja za sebe tvrdi da je božiji vidljivi kanal na zemlji ne može da se odbrani od laži. Nemojte žaliti ni trud ni vreme, cena je velika. Vaš život je u pitanju. Da li ćete se odupreti i pokušati argumentima da dokažete da je sve što je napisano o doktrini organizacije laž ili ćete radije ponavljati ono što vas Kula stražara nauči?
Da li ste lakoverni ili znate da možete da se borite protiv laži?
Ja vas molim da ne budete lakoverni i da krenete od prvog do poslednjeg posta i sve proverite. Napravite spisak naslova koje ste pročitali i za koje znate da osim ad hominem nemate mogućnosti da drugačije odbranite svoju organizaciju. Razmislite onda o svemu što ste u organizaciji naučili i zapitajte se zašto je taj spisak tako dugačak.
Tada će vam biti jasno da sve ono što ne možete da odbranite nisu laži nego istina i da ništa nije onako kako vam je do tada izgledalo.

Molim vas, ne žalite truda!


1 коментар: