четвртак, 09. април 2015.

Fratar o Jehovinim svedocima

U nekim ranijim postovima sam već stavljao razne kopirane tekstove sa željom da objedinim izvor različitih informacija o organizaciji Kule stražare. Danas sam po preporuci pogledao jedan snimak koji želim da podelim svima koji žele da saznaju više o Jehovinim svedocima.
U nepunih jedanaest minuta, jednostavnim rečima jedan fratar je izneo sve ono što vam je potrebno da znate u sažetoj formi. Za sve ostalo i koga interesuje više može da pogleda linkove koji se ovde na blogu nalaze na desnoj strani. Tu se nalaze svi linkovi do sajtova na našim jezicima, odnosno do svih važnijih na engleskom jeziku. Ako vi znate za još neku dobru stranicu, napišite mi poruku ili ostavite u komentaru pa ću je rado uvrstiti među linkove.
Odvojite ovih nekoliko par minuta i saslušajte ovo jako lepo izlaganje. Nekoliko lepih misli su mi posebno bile drage i nadam se da će neke podstaći na dublje razmišljanje.
Zahvaljujem se Fra Danijelu na ovom izlaganju i molim sve koji mogu i žele da pomognu da daju svoj doprinos u razotkrivanju tamne strane medalje organizacije Kule stražare.7 коментара:

 1. Poelbusteru jeli ovo tvoj Google+
  https://plus.google.com/102423616030833176344/about

  ОдговориИзбриши
 2. Odličan prilog.
  Mada je to samo vrh ledenog brega ove antihrišćanske Crkve.
  Koja lažima, pretnjama, obmanama, sofisticiranom diktaturom drži svoju pastvu na okupu....

  Zato pozivam sve JS - Naka ARGUMENTIMA demantuju bilo koji navod Fratra Danijela, u ovom kratkom spotu.
  Kako bi nas razuverili i prosvetlili istinom.
  Ne bi li i mi postali JS i sutra se spasili.

  ОдговориИзбриши
 3. Anonimni 123
  Informacije koje je fratar izneo jesu tačne. Pitanje je samo sa kolikim moralnim pravom on govori o lošim stvarima kod Svedoka, sobzirom na to da predstavlja Katoličku crkvu za koju je opšte poznato koliko je zla kroz dalju i bližu istoriju počinila. Matej 7:3-5 glasi: Zašto onda vidiš trun u oku brata svojega, a ne obazireš se na gredu u svojem oku? Ili kako možeš reći bratu svojemu: ‘Dopusti da ti izvadim trun iz oka’, kad sam imaš gredu u oku? Licemjeru! Izvadi najprije gredu iz svojeg oka, pa ćeš onda dobro vidjeti kako izvaditi trun iz oka brata svojega.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Na to je jako teško PRECIZNO odogovoriti.

   Ko ima više putera na glavi - Da li JS i KC.
   Zato predlažem mnogo BOLJU STVAR:
   Da slobodno iznosimo nepravilnosti i jeresi i jedne i druge Crkve!
   (biblijskom argumentacijom + zvaničnim činjenicama)

   A onda svi ljudi dobre volja (a i oni koji nisu) neka slobodno na bazi svog mentalnog sklopa donesu svoj sud ili mišljenje.
   JER:
   Ako idemo tom logikom (Matej 7:3-5) Onda niko nikog ne sme kritikovati i ukazivati na lažne doktrine, jer svi imamo balvan u oku (Rimljanima 3:23,24).
   I onda sve nakaradne Crkve mogu slobodno delovati....I odvoditi ljude u pogibao.

   Prema tome, mnogo je bolje da sve zablude svih Crkava svi slobodno iznose /Dela 17:11/.

   Избриши
 4. Аnonimni123
  Da, teško je reći ko ima više putera, ali to možda i nije bitno. Bitno je da ga imaju. To da niko nikog ne treba kritikovati definitivno nije bila Isusova misao, već misao da ne budemo previše kritički nastrojeni prema drugom. Pogotovo kad se uzme u obzir ono što si naveo (Rimljani 3:23, 24). U Mateju i Rimljanima se govori o čoveku-pojedincu koji je grešan PROTIV svoje volje. Međutim kada se radi o organizovanoj religiji poput Svedoka, Katoličke, Pravoslavne ili bilo koje druge religije, tu se radi o SMIŠLJENOM, VOLJNOM, NAMERNOM i SISTEMSKOM grehu u cilju odbrane ili promovisanja i nametanja svojih verovanja. Hoću da kažem to da ja, kao grešan pojedinac, ali grešan PROTIV svoje volje, imam potpuno moralno pravo da ukažem, kritikujem bilo koji religiozni sistem, jer on, za razliku od mene, greši NAMERNO i SMIŠLJENO. Zato smatram da fratar kao PREDSTAVNIK jedne (Katoličke) religije i jednog crkvenog sistema, nema moralno pravo da kritikuje (iako je kritika na mestu) drugu religiju. Zato se slažem sa tobom da kao POJEDINCI možemo slobodno iznositi kao što si rekao nepravilnosti i jeresi (po našem mišljenju, a uz biblijsku argumentaciju) bilo koje crkve. Do duše mora se uzeti u obzir i to da se ovaj blog bavi prvenstveno Svedocima. Ali iznoseći njihove jeresi i grehe , ne smeju se prevideti ni jeresi ni gresi drugih. Na žalost to se često previđa pa kad Katolik kritikuje Pravoslavca onda je on (Katolik) u svojim očima pravedan. Isto važi i obrnuto (Pravoslavac-Katolika, Katolik-Svedoka, Svedok-Pravoslavca i Katolika i sl.).

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. 1) Mnogo stihova nam govori da trebamo kritikovati jedni druge i ispravljati se, da ne bi nastradali !

   2) Nema ni jednog stiha koji govori ako vidimo brata ili sestru da idu krivim putem - Ćutimo !

   3) Sam Hrist je puno puta kritikovao one koji su išli krivim putem !

   Tako da kritika je jako pozitivna stvar, naravno ako je argumentovana.
   Bez nje, mnoge nakaradne sekte bi još više zavodile poštene i naivne građane......

   Hvala Bogu, što postoje ovakvi i slični blogovi.
   Kamo sreće kada bi postojali blogovi za SVAKU Crkvu posebno.
   Kako bi se objektivno mogli upoznati sa Crkvom. A ne ono što nam predstavljaju njihovi potparoli.
   Jer po njima - Svaka crkva je istinita, sveta, bez mane, od Boga,...... Ili kako kaže naša stara poslovica:
   Svaki ciga hvali svoga konja.

   Избриши