субота, 21. мај 2016.

Najbolja knjiga

Dobio sam knjigu koja je po mom mišljenju najbolja i najkompletnija o organizaciji Jehovinih svedoka. Toliko su mi se dopale već prve stranice da nemam strpljenja da je pročitam celu pa da je ovde prenesem i prokomentarišem. Evo nekoliko redaka kao prikaz knjige koju preporučujem.

Jedna Pogreška Koju Su Svi Jehovini Svjedoci Napravili
Svi oni koji su sada Jehovini svjedoci promašili su u tome što nisu pažljivo ispitali tvrdnju Stražarske kule da je Božji „vjerni i razboriti rob – organizacija“, a temeljena na onome što su Russell i Rutherford naučavali do 1919 u ispunjenju Mateja 24:45-47. I svi oni koji u budućnosti postanu Jehovini svjedoci, učinit će istu pogrešku.
Iako bi neki od njih mogli biti upoznati sa nekim ili čak nekoliko učenja spomenutih u 3. poglavlju ove knjige, oni nemaju pravi osjećaj što ta učenja znače, a to je zato što ne čine poveznicu između tih učenja i Isusovog ispitivanja tih učenja, da bi „bio siguran“(81) da se dijelila prava i pravovremena duhovna hrana.
To nije samo mala pogreška. To je velika pogreška! Jer, jednom kada ljudi povjeruju da ih je (Društvo Stražarska kula i njegovo Vodeće tijelo) Isus postavio, prema Mateju 24:47, u proljeće 1919, od tog trenutka pa nadalje oni postaju zarobljenici tog vjerovanja – zarobljenici iluzorne ideje da sve Božje upravljanje za čovječanstvo dolazi samo kroz Društvo Stražarska kula. Ono tada dominira i kontrolira razmišljanjem onih koji pišu literaturu kao i Svjedoka koji ju čitaju.


Download PDF


Zahvaljujem se prevodiocima i onima koji su se potrudili da knjiga dođe do mene. Zahvaljujem se i sestri koja piše 4jehovahswitnesses.blogspot.com koja mi je ukazala na tu knjiguČvrsto sam ubeđen da ni jedan sledbenik Kule stražare neće ostati u organizaciji ako se upozna sa činjenicama iznešenim u ovoj odličnoj knjizi.

Samo treba da skupi hrabrost i da se suoči sa ISTINOM!

Нема коментара:

Постави коментар