понедељак, 13. јун 2011.

1914

1914 godina je najkrupniji zalogaj koji Jehovin svedok u životu mora da proguta i prihvati.
U knjizi "Najveći čovek koji je ikada živeo":


koja zaslužuje mnogo postova se spominje i 1914 ta godina.
Voleo bih da prvo primetim da u uvodu piše da je do "najveće moguće mere,sve navedeno redom kako se događalo".



Možda je ovo jedan od dobrih primera da Jehovini svedoci ne čitaju Bibliju nego se njihova vera gradi na izdanjima Kule stražare. Da su čitali Bibliju, sigurno ne bi mogli da prihvate sledeće:



Podvukao sam zanimljivo, a ono što je od posebnog značaja je uokvireno i podvučeno.
Kao prvo:
"Nakon što je dematerijalizovao svoje telesno telo,uzlazi na nebo kao duhovna osoba"
Nije pleonazam "telesno telo" to što me zabrinjava, nego "dematerijalizacija".
Savetovao bih Jehovinim, a i drugim svedocima da počnu da čitaju Bibliju i sami vide šta piše.
O "dematerijalizaciji" u Bibliji nema ni pomena. Čista izmišljotina Kule stražare.
Kao drugo:
"Način na koji je Isus upravo napustio Zemlju je bez javnih fanfara i posmatrali su ga samo njegovi verni sledbenici. Na isti način će se vratiti-bez javnih fanfara i samo će njegovi verni sledbenici razabrati da se vratio i da je počela njegova prisutnost u sili Kraljevstva."

Ko je ovo progutao i prihvatio znači da Bibliju nije čitao. O svom dolasku (ne prisutnosti) je Isus nedvosmisleno i jasno govorio. Ovaj opis stvarno nema veze sa Biblijom, nego je tu da potvrdi učenje o 1914 godini za koje isto tako nema Biblijske osnove:



Na levoj strani posebno zanimljivo:
"...vodeći ih u njihovoj propovedačkoj aktivnosti i pripremajući ih..."
Ovim treba da se podupre tvrdnja da je organizacija Jehovinih svedoka "božja organizacija*"
Ali u stvari ono pravo tek dolazi na desnoj strani uokvireno:
"Pažljivo proučavanje biblijskih proročanstava,uključujući i Isusovo proročanstvo s obzirom na poslednje dane,otkriva da je "Gospodinov dan" započeo u istorijskoj 1914.godini."

Pažljivim proučavanjem Biblije ja sam došao do zaključka da ovakvu drskost da tako nešto tvrdi može da ima samo jedan rugač i lažljivac o kome sam pisao u postu:

Razmislite dobro, ovu knjigu je štampala organizacija koja za sebe tvrdi da je "božja organizacija*" i koja za sebe tvrdi da najbolje poznaje Bibliju. Razmislite da li je to tako.

* U znakove navoda sam stavio "božja" jer tako  u knjigama Jehovinih svedoka svugde piše. Jedan Jehovin svedok (čiji sam komentar o blogu stavio sa strane) je u mnogim prilikama govorio o tome da se u prevodima Jehovinih svedoka puno pažnje daje na lepotu i pravopis. Primera o "lepoti i tačnosti "prevoda Jehovinih svedoka ima mnogo, neke ću spomenuti na blogu.



1 коментар:

  1. Анониман8. март 2013. 03:29

    Tacno u ovu pricu o dolasku tajnom,nevidljivom, i pri tome da nista ne preduzme, ne moze poverovati niko ko se citao Bibliju. I sta sad dosao i nista od obecanja sta imaju vernici od tog dolaska, kakva je to glupost ,ko je taj sto je ovo napisao to je neki ateista ili ideja dolazi od demona. jehovini svedoci su neuracunljivi. Gospod ce doci u sedmoj trubi u velikoj slavi sa svim andjelima, i svi ce ga videti proplakati, unistice zver laznog proroka za sva vremena taj sto je pisao tu knjigu je jedan od laznih proroka. Gde pise u Bibliji da ce doici nevidljiv i tajno po njima ocigledno nemocan pa taj sto je pisao tu odvratnu knjigu je puko skroz nije moje da sudim, ali to je teska kleveta. I za takvu laz js idu od kuce do kuce, ne znaju za sramotu, sto jednostavno ne predju u ateiste bolje to nego tako lagati. Ides od kuce do kuce da lazes.

    ОдговориИзбриши