среда, 28. новембар 2012.

Prilozi se ne skupljaju!

Jehovini svedoci se veoma ponose na to što Kula stražara piše, kako oni ne skupljaju priloge. U mnogim publikacijama se redovno spominje kako se prilozi ne skupljaju.

Ali odakle onda Kuli stražari toliko puno para?
Pa naravno od DOBROVOLJNIH priloga.
To nisu prilozi koji se skupljaju kao u drugim crkvama. U drugim crkvama se vernicima novac "iznuđuje i teraju" ih da daju priloge, ali Jehovini svedoci ne moraju da daju priloge jer oni daju DOBROVOLJNE priloge.
Kakva je razlika između "priloga" i "dobrovoljnog priloga"?
U suštini se svodi na isto samo je formulacija drugačija.
Jehovin svedok treba da misli kako se po drugim crkvama ljudima iznuđuju pare, dok ih on daje dobrovoljno.

Na žalost, upravo Jehovinim svedocima se iznuđuju pare na ovakav način. Misle da njihovi "dobrovoljni"prilozi nisu prilozi a, pri tome im se izvlače pare na sve moguće načine.
Na svim sastancima se po nekoliko puta spomene kako treba finansijski podržati "vernog i mudrog roba".
Ako neka skupština malo smanji sumu koju je inače davala, putujući nadzornik im obavezno spomene da je baš njihova skupština najmanje skupila novaca. Da li to putujući nadzornik kaže svakoj skupštini ne znam. Možda to svima govore da bi kod njih izazvali osećaj krivice i time napunili skupštinsku kasicu koju Kula stražara pouzdano prazni.
Osim toga, članovi se na veoma perfidan način podstiču da oporukom ostave svoju imovinu Kuli stražari. U narodu se puno o tome priča kako Kula stražara profitira od starih koji nemaju naslednika ili su se odrekli naslednika koje po doktrini Kule stražare.
Da li je tačno što se priča po pitanju testamenta ne znam, ali znam da Kula stražara podstiče svoje članove da joj ostave svoje nekretnine ili ušteđevinu.


1 коментар:

  1. Анониман25. март 2013. 16:07

    Kakav divan primer finansiranja, kakvo licimerje, uzimate nekretnine, od svojih vernika.
    A vernici najcesce bez dece, posto im se savetuje da nije trenutak, vec je prioritet propovedati dok jos ima mogucnosti, pravi vuciji plan.

    Kad saljete svoje misionare, zasto prednost ima Japan u odnosu na Kinu i Indiju.

    Zasto je svetlost kasnila na bliski istok, pa dosla kad su se razradili poslovi sa naftom, pa i sad na 100 americkih svedoka doje 1 iz tih krajeva, kako to vas bog deli ljude, na siromasne i bogate. OVO NE VIDI SAMO KO NECE.

    Isus je ucio siromasne, a vi krenuli od bogatih, vas bog voli pare, takve su vam i vodje.


    U kojoj to crkvi se na silu uzimaju prilozi, znate li neku.

    Kako se to hvalite svojim dobrim delima, kako ucestvujete u pomoci gde se dese prirodne nepogode. Sta bi sa Isusovim ucenjem, NE TRUBITE PRED SOBOM KAO LICIMERI. U mnogim stvarima ste isti kao drugi, a u nekim NAJGORI uzimate materijalna dobra, od onih kojima isperete mozak.

    ОдговориИзбриши