субота, 7. мај 2011.

Pre nove ere

Za vreme SFRJ su zvanične vlasti uvek koristile izraze "pne" odnosno "ne". Od vlasti koje su bile komunističko-socijalističke ili kako god da su"samoupravljajući" sebe nazivali se moglo očekivati da se na svakom koraku bore protiv hrišćanstva. Da izbacuju iz upotrebe da tada normalne izraze kao što su "Leta Gospodnjeg" odnosno kada se govori o godinama "pre Hrista" i "posle Hrista".
Za nas hrišćane je u svakom trenutku i na svakom mestu spominjanje imena Isusa Hrista  kao najlepša muzika pa i kada se govori o vremenskim razdobljima, što dokazuje da  se sav naš život i naše shvatanje vremena ravna po njemu.

Jehovini svedoci koji se izdaju za hrišćane smatraju da je to neispravno. Ovo objašnjenje se spominje  više puta u njihovim publikacijama, valjda da  kod ljudi koji čitaju stvore naviku.





Razmislite malo, zašto Jehovini svedoci konstantno umanjuju Isusa gde god im se ukaže prilika.
Da li organizacija koja izbacuje Hristovo ime čak i tamo gde naizgled nije bitno može da se zove hrišćanskom?

2 коментара:

  1. U njihovim knjigama na hrvatskom jeziku koriste drugi izraz – „naše računanje vremena“.

    U vezi s datumima upotrebljene su kratice pr. n. r. vr. za »prije našeg računanja vremena« i kratice n. r. vr. za »našeg račinanja vremena«.

    Jorg Kesel: Datum Hristovog rođenja
    Problem je u tome što mi još uvek ne znamo koje je godine rođen Isus.

    ОдговориИзбриши
  2. Nekada sam bila nekrsteni objavitelj i to je bio najsrecniji period mog zivota.tuzno je sto sam to shvatila tek sad.posle 8 god.sto god sam prosla za tih 8 GODINA nije kao to vreme kad sam bila objavitelj trebalo je da se krstim.i postanem pravi Jehovin svedok.nista me nije radovala vise nego druzenje sa bracom i sestrama sluzenje svom bogu Jehovi prisustvovanju sastancim sirenju dobre vesti i ako je to bilo malo nesigurno u pocetku....izlaganju svojih govora.ta radost se ne opisuje taj mir.taj srecan zivot jednostavno receno.to vise nemam izgubljeno je mojim greskama.steta za mene i mog sina.nisam ga vaspitala po Bozijim merilima.to je sad za mene najveci problem.

    ОдговориИзбриши