уторак, 5. јун 2012.

Dnevni stavak

Knjiga "Svakodnevno razmatranje Svetog pisma je knjiga sa kojom Jehovini svedoci započinju dan.





U toj knjizi se za svaki dan nalazi dnevni stavak, tj. jedan citat iz Biblije i objašnjenje "vernog i mudrog".
Imajte na umu da će svaki Jehovin svedok na svetu pročitati dnevni stavak i naravno tog dana posebno o tome razmišljati odnosno primenjivati. Ne samo tog dana, nego dnevni stavak treba da podseća Jehovine svedoke na razne stvari.
Današni stavak je posebno intaresantan, jer opet podseća Jehovine svedoke da ne treba da se druže sa onima koji ne pripadaju njihovoj organizaciji.
O izolaciji Jehovinih svedoka sam već pisao u više navrata u ovim postovima:
Prekidanje prijateljstva
Tajna porodične sreće
Kada član porodice napusti Kulu stražaru
Izolacija članova organizacije

Pročitajte današnji dnevni stavak i razmislite o zatvorenosti i izolaciji članova. Upravo na takav način je Kuli stražari lakše da ih drži pod kontrolom.

Utorak, 5. lipnja/juna
“Loše društvo kvari dobre navike” (1. Kor. 15:33)
Oni koji se druže sa svjetskim ljudima mogu upasti u ozbiljne probleme. O tome svjedoči i iskustvo Jakovljeve kćeri Dine. Izvještaj iz 1. Mojsijeve koji govori o Dini otkriva nam da se ona družila s mladim Kanaankama u području u kojem je živjela njena obitelj. Kanaanci se nisu držali uzvišenih moralnih mjerila kao što su to činili Jehovini sluge (2. Mojs. 23:23; 3. Mojs. 18:2-25; 5. Mojs. 18:9-12). Kanaanac imenom Šekem, za kojeg Biblija kaže da je bio “najugledniji u svoj kući oca svojega”, zapazio je Dinu te ju je “uzeo, legao s njom i obeščastio je” (1. Mojs. 34:1, 2, 19). Što učimo iz ovog izvještaja? To da se ne možemo družiti s onima koji ne služe Jehovi i misliti da nam se neće dogoditi ništa loše. S druge strane zaštita je družiti se s onima koji dijele naša vjerska uvjerenja, drže se visokih moralnih mjerila i ljube Jehovu kao i mi. Takvo dobro društvo poticat će nas da postupamo mudro (Izr. 13:20; w10 15. 6. 1:13-15).



Pogledajte i šta je to što čini sektu:Jehovini svedoci su opasna sekta
Sa učenjem Isusovim ova sekta nema nikakvih dodirnih tačaka, osim što samu sebe naziva hrišćanskom.

Matej 9 poglavlje9 A kada Isus ode odande, vide čoveka gde sedi na carinarnici, po imenu Mateja, i reče mu: hajde za mnom. I ustavši pođe za njim. 10 A kada je on ležao za trpezom u kući, gle, mnogi carinici i grešnici dođoše i ležahu za trpezom sa Isusom i njegovim učenicima. 11 Fariseji pak videvši to govorahu njegovim učenicima: zašto vaš učitelj jede sa carinicima i grešnicima? 12 A on čuvši reče: lekar nije potreban zdravima nego bolesnima. 13 Nego idite i naučite šta znači: »Milosti hoću, a ne žrtve«. Jer ne dođoh da pozovem pravednike nego grešnike.

Нема коментара:

Постави коментар