субота, 4. јануар 2014.

Strah od brisanja

Opet se jedan Jehovin svedok plaši kako ću ja nešto izbrisati pa za svaki slučaj slika. Drago mi je da je tako i bilo bi mi još draže da je pročitao šta sam napisao.
Pogotovo rečenica:
 "Pogledajte obavezno prvo objašnjenje rabina Isaka Asiela koje sam stavio u postu Hebrejski da bi vam bilo jasnije."

Анониман је оставио нови коментар на ваш пост "Zabrana i "vraćanje" Božijeg imena u Sveto pismo S...": 

:) Pregledao sam sajt, bez brige autore bloga, nisam skriveni Jehovin svjedok (već si najmanje jednog forumaša lažno optužio ali vidim da i ostale neistomišljenike tako tretiraš), no...nije mi baš jasno čemu služi ovako jednostrano i iskrivljeno prikazivanje jedne vjerske skupine?

Postavio sam pitanje ispod jednog posta, kojoj zajednici autor pripada pa da možemo vidjeti koji to vjernici tako temeljito i objektivno preispituju svoje vlastite doktrine. Pa ako nije tajna, molio bih odgovor. Hvala.

A što se tiče „stručnosti“ autora bloga... :)

http://biblija.ks.hr/search.aspx?k=2&p=3&r=1
2 mojsijeva 3: 14-15
14»Ja sam koji jesam«, reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: »Ovako kaži Izraelcima: ‘Ja jesam’ posla me k vama.«15Dalje je Bog Mojsiju rekao: »Kaži Izraelcima ovako: ‘JAHVE, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.’ To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.«

http://www.jw.org/hr/izdanja/biblija/nwt/biblija-online/psalam/3/
"...O Jehova, zašto je toliko protivnika mojih.... Spasenje dolazi od Jehove...."

1) Autor bloga izbacuje tetragramaton (božje ime JHVH) i mijenja ga sa Gospod
2) Jehovini svjedoci ne koriste „Ja jesam“ kao božje ime već JHVH (Jehova)
3) Božje ime se u to vrijeme itekako izgovaralo i samostalno i kao sastavni dio židovskih imena
4) Židovi su tokom vremena prestali izgovarati Ime što ne znači da je to i ispravno
5) Zašto bi JS tražili izgovor da se vrati u Bibliju (SZ) nešto što je već ionako tamo?
6) Koja to kršćanska denominacija ima pozitivno mišljenje o židovima?
7) Yah je skraćenica tetragramatona i nalazi se u Novom zavjetu, točno?
8) Ne postoji niti jedan originalni manuskript NZ-a
9) Čak i grčki raniji prijevodi hebrejskih spisa koriste JHVH
10) Autor ne razlikuje hebrejske riječi za „Jehova“ i „Ja jesam“
11) Autor miješa pojmove „Ja jesam“ sa „Gospodin“ kao da su to identični izrazi
12) Psalam koristi tetragramaton a ne tzv. „Ja jesam“
13) Ako zavjera nije moguća, zašto u većini Biblija piše Gospodin a ne JHVH? 
14) Blog je izraz frustracije, mržnje ili revanšizma bivšeg JS-?

Kopirao sam stranicu, ako slučajno počneš tvrditi da nisi rekao to što si rekao. Pokazat ću tvojim suvjernicima tvoj tekst kao ogledni primjer kako izgleda manipuliranje i kleveta umotano u ruho tzv. istinoljubitelja.

Slobodno demantiraj argumentima ako sam nešto neistinito napisao. Samo izvoli :)

I.

 Dragi apologeto Kule stražare, meni je jako drago što si ostavio komentar i kao što vidiš niti sam nešto izbrisao niti imam potrebe da nešto menjam u postu. Moje obećanje da neću brisati, niti menjati nisam nikada prekršio niti postoji razlog koji bi me naterao da nešto brišem. Ali slobodno slikaj sve i pokazuj svojoj braći, nadam se da će neko ipak odlučiti da razmisli kako to sekta iz Amerike bolje poznaje hebrejski od samih jevreja, ali svojim sledbenicima savetuje da ne uče taj jezik.

Pitanja 1.2.3.4.5.10.11.12.13.
Ti si dragi prijatelju učinio opet isto time što si primenio sve što si naučio od Kule stražare, a nije ti palo na pamet da od samog jevreja u ponuđenom linku čuješ najispravnije objašnjenje.
Mogao sam da napišem umesto "Ja jesam" i "Ja sam onaj koji jeste", ali sam naglasio da obavezno pogledate objašnjenje jevrejskog rabina.Ti si naravno pošto je organizacija Jehovinih svedoka u osnovi antisemitska naravno odbacio da pogledaš objašnjenje onoga koji je za taj jezik najkompetentniji i odlučio da braniš doktrinu Kule stražare onako kako si od nje naučio. Sve dok ne počneš da istražuješ samostalno i u drugim knjigama koje nije napisala Kula stražara vrtećeš se u krug sa pripremljenim odgovorima sa predavanja.
Pitanje 6
Svaki hrišćanin ima pozitivno mišljenje o jevrejima. Ona verska zajednica koja nema pozitivno mišljenje o jevrejima nema ni o jednoj drugoj, a to je organizacija kojoj ti pripadaš. Ti verovatno pripadaš narodu koji je kao i mnogi drugi proganjao jevreje. Samo dva naroda nisu proganjali taj narod, a to su srbi i bugari. Tu sam ponosan na svoj narod što nije proganjao jevreje nego na protiv bio klan zajedno sa njima i romima po logorima smrti. Moram da podsetim da su i Jehovini svedoci u svom uvlakačkom pismu Jehovini svedoci i Hitler podržali Hitlera u borbi protiv "jevrejsko-materijalističkog duha".
Pitanje 7,8 i 9
Novi zavet je posebna tema i mnogo više ima ovde u posebnom blogu o sakaćenju Svetog pisma od strane organizacije Kule stražare.Novi svet Evo da te citiram:
"Slobodno demantiraj argumentima ako sam nešto neistinito napisao. Samo izvoli :)"

Barem sada ti je jasno da na ovom blogu nema brisanja i zato redom kreni slikaj i na ovom blogu sve i pokazuj svojoj sabraći pa lepo svi zajedno dokazujte argumentima Kule stražare šta ste naučili. To će pomoći mnogima da se upoznaju sa sektom i kako nisu u stanju da sami istražuju nego brane sektu na pamet naučenim "istinama" Kule stražare koje nemaju temelja. Kada vide da se njihova "istina" ne slaže sa istorijom ili arheološkim činjenicama onda svi u glas tvrde kako niko ništa ne zna i kako je u svakom slučaju u pitanju zavera.

Pitanje 15
Moram da ga ponovim da bi se lepo videlo:
14) Blog je izraz frustracije, mržnje ili revanšizma bivšeg JS-?


Očigledno da Jehovin svedok drugačije ne može da zamisli svet oko sebe. Kao prvo, niti sam ikada bio Jehovin svedok niti mi se to hvala Bogu moglo desiti. Kod Jehovinih svedoka sam počeo da odlazim kako bih mogao da pišem o njima tako da i sada odlazim kao interesent. Niti sam izbačen niti imam potrebe da se nekom svetim. Znam da bi tebi bilo najdraže da je tako jer bi ti to bilo opravdanje pa ne bi morao ozbiljno da se uhvatiš u koštac sa "istinama"Kule stražare koje ne drže vodu.
Frustracija i mržnja?
Dragi prijatelju, tebi kao i svakom drugom Jehovinom svedoku izgleda da ja pišem protiv vas. Kada bi odvojio vremena i počeo pažljivo da proveravaš šta sam napisao, a ne da sve vreme tražiš odgovore pripremljene u Kuli stražari shvatio bi konačno da pišem ZA VAS a ne PROTIV VAS.
Probaj da svaki post koji sam napisao ozbiljno istražiš, a ne da grozničavo tražiš šta je Kula stražara o tome napisala pa da njene"argumente"iznosiš. Sve dok ne počneš samostalno da istražuješ vrtećeš se u začaranom krugu logike Kule stražare.

Ali hvala na komentaru, molim te da nastaviš svaki moj post da čitaš i komentarišeš. Kao što vidiš ni jedan komentar nisam izbrisao niti ću izbrisati. Sledi poseban post na tvoje pitanje: Kojoj zajednici autor pripada

4 коментара:

  1. Prijatelju, malo si se zaletio, ja nisam Jehovin svjedok, nisam štoviše niti biblijski vjernik, otvoren sam za sve mogućnosti i tražim neumorno odgovore na sva važna pitanja, priznajem da još puno trebam naučiti, no, tvoja prevrtljivost i bezobrazluk zaista nema granica, poslao sam mail čovjeku (velikom vjerniku i još većem čovjeku) kojeg si optužio da vodi JS forum da navrati i pogleda kakve opet smicalice izvodiš :)

    Neobično je jednostrano pozivanje na židove prilikom tumačenja Biblije kada ti isti židovi odbacuju Isusa Krista kao Boga i negiraju poveznicu Starog i Novog zavjeta, zar ne? :)

    Malo smo dvolični? :)

    Ti si uzeo onaj dio koji navodno govori tebi u prilog a ostalo zanemario, cccc, lukavo :)

    Ne vidim gdje si u svom postu KONKRETNO odgovorio na sve što sam napisao već šalješ ljude na nekakav link, NE ZNAŠ SAM SMISLENO ODGOVORITI NA MOJE TVRDNJE? :)

    Iz tvog odgovora je jasno da zaista ne razlikuješ izraze „Ja jesam „ i tetragramaton (JHVH) jer veliki stručnjače, ne bi povezivao spomenuti psalam sa „Ja jesam“ već sa „JHVH“ niti bi uopće koristio „Adonaj“ i „Ja jesam“ kao istu riječ.

    Ma predobro :)

    Stari moj, jad i bijeda je ovo kako manipuliraš istinom.

    Gorčina i mržnja su jedini pokretači tvog bloga i očito je da imaš nešto osobno protiv JS zajednice.

    Tvoje je pravo da iznosiš neistine no to više govori o tebi nego o njima.

    I.

    ОдговориИзбриши
  2. I kakve su to teške budalaštine, samo srbi i bugari nisu proganjali židove a svi ostali jesu, imaš li kakve činjenice da je to istina ili samo trkeljaš uprazno?

    I kakve veze ima pripadnost nekom narodu sa temama na ovom blogu i Jehovinim svjedocima? Ti si neki srpski nacionalista?

    A kojim to narodima pripadaju "SVAKI HRIŠĆANIN"? Samo Srbima i Bugarima?

    Među Jehovinim svjedocima nema Srba i Bugara?

    Koje gluposti pišeš, prestrašno. Vidio sam zaista puno idiotskih komentara ali tvoji su u samom vrhu.

    I.

    ОдговориИзбриши
  3. Jok vala I, vasi su (komentari) nenadkoitirajuci prvaci. Nije krst nego kolac i slicne neverovatno vazne najbeznacajnije moguce razlike od kojih ste umesto mosta napravili provaliju izmedu vas i ostatka sveta. Za JS najbolje govori njihova statistika - najveci broj ulazaka i najveci broj izlazaka. Vrlo ohrabrujuca statistika koja samo potvrdjuje da je u ljudskoj prirodi da veruje u ideale i da jedna cipela nije za svaku nogu.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман7. мај 2014. 23:48

    oh ti otpadniku od Jehove,ko si ti d sumnjas u kulu strazara? Ako u toj knjizi pisi da se skoci u bunar ima da se to i uradi:Amin

    ОдговориИзбриши