недеља, 8. март 2015.

Evo reci javno-koji stih iz biblije su svedoci izmenili


Uvek me obraduje kada vidim da Jehovini svedoci ostave komentare na blogu. Molio sam mnogo puta da pre nego što ostavite komentare prvo pogledate ovaj post. Verujte mi da ćete sebi time mnogo uštedeti i nakon podrobnijeg razmišljanja smisliti kako da napišete dobar komentar. Nikom ne zameram ako ne želi da pročita moj savet, ali treba da imate na umu da će vaš komentar čitati oni koji nisu Jehovini svedoci i da treba da se potrudite da što bolje svedočite svoju veru.
Izdvajam ovaj komentar jer se vidi da izlazi iz srca i predstavlja tipično ono što Jehovini svedoci misle o svima koji se usude da postave u pitanje organizaciju Kule stražare:

Анониман је оставио нови коментар на ваш пост "Od Jehovinog do Isusovog svedoka": 


Jehovini svedoci su svojim srcima punim ljubavi prema Jehovi, Hristu i bližnjima oborili sve preprekeovoga sveta i koji uz pomoć Svetog duha lome sve otrovne strele koje dolaze od vas i vama sličnih. A šta je tebi tu nejasno oko prevoda biblije? Šta smo trebali danas čitati prevod Vuka Karadžića (bijahu, iđahu, čovečica...) ili da čitamo još goru varijantucrkvenih prevoda koje ni dami popovi oagani ne mogu pravilno pročitati mrmljajući sebi u bradu. Jedan jehovin svedok bar jednom pročita celu bibliju za razliku od većine religija. I, šta mi vredi onda prevod pa i da imam svitke koje su pisci biblije pisali? Evo reci javno-koji stih iz biblije su svedoci izmenili ili možda obrisali? Reci.. Farisejstvo vam je ušlo u kosti i samo znate ovde da sikćete i hulite na taj pošten i skroman narod. Zaista se brukate svakim danom sve više, ali vaš otac satana vas to uči pa zato i ne posustajete.
Dragi prijatelju, veoma mi je drago što si pokazao šta misliš o neistomišljenicima. Vidiš, ja ne kažem da je satana vaš otac, nego tvrdim da vas je naveo na pogrešan put i u veliku zabludu. Pokušavam da vas umolim da počnete da proveravate i sami se uverite da organizacija kojoj pripadate nije ono za šta se predstavlja.

Meni nije bilo teško da napravim poseban blog posvećen samo "prevodu" Novi svet. Zato molim tebe i sve Jehovine svedoke da ne žale truda i vremena i pregledaju sve postove na tom blogu i redom jedan po jedan argumentovano oborite. Naravno sve javno i bez brisanja, ovde sve što napišu Jehovini svedoci ostaje da svima koji budu čitali svedoči o njihovom poznavanju svoje organizacije i Svetog pisma. Pozovi svu braću iz svoje skupštine i uradite posao temeljno. Imate priliku da argumentovano oborite sve tvrdnje, treba da je iskoristite ako vam je stalo do vaše organizacije.
Što se tiče toga ko koliko puta pročita Sveto pismo mislim da govoriš na pamet. O tome koliko drugi vernici čitaju Sveto pismo znaš samo ono što pročitaš u publikacijama Kule stražare, zato pokušaj da malo pogledaš oko sebe pažljivije i videćeš da se Svetom pismu poklanja jako velika pažnja.

4 коментара:

  1. Анониман8. март 2015. 23:21

    Prvo-Opet ti se izjalovila poslastica a to je da se ovde upeca neki svedok jer ja to zaista JOŠ UVEK NISAM :) Još uvek sam orijatelj ISTINE tako da, sorry za radost.
    Drugo- Nisi napisao.NI JEDAN stih koji su izvrnuli a tvrdiš da su celu bibliju napisali da bi im odgovarala po njihovom nahođenju.
    I treće i ono GLAVNO u tvom amaterskom.odgovoru/ napisao si između ostalog: "ja ne kažem da je satana vaš otac, nego tvrdim da vas je naveo na pogrešan put i u veliku zabludu. Pokušavam da vas umolim da počnete da proveravate i sami se uverite da organizacija kojoj pripadate nije ono za šta se predstavlja".
    Dakle, moje pitanje svih pitanja je- Koji.je to fenomen-porivbu tebi da ti u stvari idpada da voliš samo svedoke od svih ostalih religija koje su u krivu!???!!!! Zašto se toliko trudiš samo oko njih i da njih eto odvratiš od krivog puta??? Zašto ne odvratiš i druge krivovernike nego eto baš samo Jehovine svedoke? Zato što su ti oni trn u oku, zato što su Hrist i ostali proroci davno prorekli da će se po tome prepoznati njegov narod. Dakle, ti ovim samo ideš na ruku svedocima i ubzavaš ono što je davno prorečeno, ali time služiš bigu ovoga sveta-satani, a nikako jedinom pravom i istinitom Bogu Jehovi. Što se tiče čitanja biblije i tu grešiš jer sam se uverio da svi svedoci čitaju bibliju ko koliko može ali u glavnom svaki dan/ja sam pročitao jedanput celu pre par godina a trenutno sam završio čitanje knjige o Jovu. Ti se i dalje moli bezimenom bogu, ljubi krst i ikone, veruj u pakao i uskrsenje na nebu i sedi tu po vasceli dan u sobi i vrebaj kome ćeš da repliciraš tvojim beskonačnim filozofijama i demagogijama od kojih se ni malo ne možeš duhovno izgraditi na pravi način već samo suprotno, ali to je tvoj izbor.

    ОдговориИзбриши
  2. Dragi prijatelju, ako neka životinja muče kao krava, daje mleko kao krava onda to jeste krava. Ti bi voleo da mene diskredituješ svojom tvrdnjom da nisi Jehovin svedok. Da li to išta menja u onome što si ti napisao ili što sam ja napisao? Dao sam ti link u odgovoru na poseban blog sa mnogo primera. Nije ti palo na pamet da pogledaš nego si nečitajući požurio da odgovoriš ono što želiš da drugi poveruju. Probaj malo da se potrudiš i da pregledaš sve primere na blogu o "prevodu" Novi svet http://biblijajehovinihsvedokanovisvet.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман11. март 2015. 22:33

    Ako neko drvo ili smokva daje ovde loš plod to si upravo TI. Aovaj jedan jedini stih sto si naveo je totalno logican u prevodu i ne znam kako ti mozes sebe da zamišljaš da možeš biti toliko pametan da oboriš novi svet prevod? Pa da je tako svako iole pametan bi to davno učinio! Lepo piše-Po delima će se poznati. Dakle, da li si spreman kao jedan Jehovin svedok da braniš svoju veru neutralnošću tako što bi pre bio u zatvoru 1-2 pa i više godina nego uzeo oružje i krenuo u rat da nekoga ubiješ.. Da li bi išao kao oni u službu propovedanja zarad ljubavi prema Bogu i bližnjima.. A gde je ne kradi, ne laži, ne poželi tuđe.. Dakle, pokrij se i ćuti i ti i tvoja kvazi vera jer si isprazan sa tim pričicama a lukav kao tvoj otac laži-đavo.

    ОдговориИзбриши
  4. Joža Rađefordnocadillac12. март 2015. 03:47

    Osobno vjerujem da bi autor bloga mogao potvrditi za JS da su, kako kaže ovaj iznad anoniman , spremni žrtvovati se za svoju vjeru,nikoga ne ubijaju,ne kradu,(da ne lažu-dobro to baš i nisam siguran,možda lažu nenamjerno),ne žele tuđe itd .Mislim da bi to on mogao potvrditi pošto u ovih par dana ,koliko čitam ovaj blog ,nisam primjetio niti pod jednim naslovom da je on tvrdio takvo nešto,a nisu niti drugi,jedino ako bismo lagali,a to je pak lako provjeriti.Dakle,nije bitno kakav plod daje autor u bilo čemu ,već tema o kojoj se govori ne smije biti diskreditivno digresivna,jer to nije način na koji se treba braniti svoja istina,već je užasno jadna i prozirna metoda "ad hominem" .To ne vodi nikuda osim u slijepu ulicu što se tiče dijaloga.Dakle,pohvala JS na tome što posjeduju ovakve hvalevrijedne osobine,i to treba reći,no ipak ovdje,na ovome blogu koliko vidim se ne radi o tome.

    ОдговориИзбриши