петак, 25. новембар 2011.

Jehovini svedoci žele da ih upoznate

" Jehovini svedoci u dvadesetom stoleću"
U ovoj brošuri Kula stražara piše da Jehovini svedoci žele da ih upoznamo.
 Na žalost Kula ne želi da ih upoznamo dovoljno dobro, nego onoliko koliko njoj odgovara.



Tko su oni?
Jehovini svjedoci žele da ih bolje upoznate. Možda ste ih već upoznali kao susjede i drugove na radnom mjestu ili bilo kako drugačije u svakodnevnom životu. Vjerojatno ste vidjeli kako nude svoje časopise prolaznicima na ulici. Možda ste također kratko porazgovarali s njima na svojim vratima.
Jehovini svjedoci su uistinu zainteresirani za vas i vaše dobro. Rado bi bili vaši prijatelji, stoga vam žele ispričati nešto o sebi, svom vjerovanju i organizaciji, te o tome što misle o ljudima u općenitom i o svijetu u kojem žive. U tu je svrhu i napisana za vas ova brošura.
Jehovini svjedoci su gotovo u svakom pogledu ljudi kao i svi drugi. I oni imaju svojih problema — ekonomske, fizičke i emocionalne naravi. Ponekad čine greške, jer niti su savršeni, niti nadahnuti ili nepogrešivi. Ali, oni nastoje učiti iz svojih iskustava, te marljivo proučavaju Bibliju, kako bi mogli poduzeti potrebne promjene. Oni su se predali Bogu da bi vršili njegovu volju i trude se živjeti odgovarajuće tome. U svemu što rade traže vodstvo Riječi Božje i njegova svetog duha.
Oni smatraju jako važnim da se njihova vjera temelji na Bibliji, a ne na ljudskim špekulacijama i religioznim vjerovanjima. Jednakog su gledišta kao apostol Pavao, koji je pod nadahnućem napisao: ”Neka se Bog nađe istinitim, a svaki čovjek neka se nađe lašcem“ (Rimljanima 3:4, New World Translation). U vezi nauka koje im se prezentiraju kao biblijske istine, reagiraju jednako kao stanovnici Bereje na propovijedanje apostola Pavla: ”Primili [su] riječ s najvećom misaonom gorljivošću, svakodnevno pažljivo razmatrajući Pisma da li je to tako“ (Djela apostolska 17:11). Jehovini svjedoci smatraju da se sve religiozne nauke trebaju ispitati na temelju Biblije, bez obzira radi li se o naukama koje sami zastupaju, ili o naukama nekog drugog. Ovo je također temelj razgovora s njima, a na koji ste srdačno pozvani.Gornje razlaganje je već pokazalo da Jehovini svjedoci vjeruju u Bibliju kao Riječ Božju, smatrajući tako 66 knjiga Biblije nadahnutima i povijesno točnima. Dio koji se obično naziva Novi zavjet označavaju Kršćanskim grčkim spisima, a Stari zavjet označavaju Hebrejskim spisima. Oni se oslanjaju kako na Grčke, tako i na Hebrejske spise; uzimaju ih doslovno, osim kad određeni izrazi ili povezanost daju jasno spozanti da se radi o nečem slikovitom ili simboličnom. Također su shvaćanja da su se mnoga biblijska proročanstva već ispunila, da se neka upravo ispunjavaju, dok ispunjenje ostalih tek predstoji.

Ovaj deo bih želeo posebno da pregledamo:
Jehovini svjedoci smatraju da se sve religiozne nauke trebaju ispitati na temelju Biblije, bez obzira radi li se o naukama koje sami zastupaju, ili o naukama nekog drugog. Ovo je također temelj razgovora s njima, a na koji ste srdačno pozvani.

Nema jednog jedinog Jehovinog svedoka koji je bio spreman da na temelju Biblije ispita zajedno sa mnom učenje Kule stražare. Na mnogo foruma sam im postavljao pitanja na temelju Biblije, ali su me jednostavno ignorisali odnosno proglašavali za njihovog mrzitelja. Naravno da nisu imali ni jednog argumenta kojim bi oborili moje tvrdnje.

Dragi čitaoci, evo pozivam srdačno svakog Jehovinog svedoka. Neka na temelju Biblije proveri sve moje postove i neka to bude temelj našeg budućeg razgovora.
Nemojte da mislite onako kako vam Kula stalno ponavlja da vas svet mrzi, nego razmislite o tome da proverite učenje Kule stražare na temelju Biblije.
Iz prethodnih postova smo videli da Kula stražara preti onim članovima koji počnu da ispituju učenje i to spomenu u skupštini.
Zar nije ovo još jedan dokaz krajnje dvoličnosti Kule stražare koja s jedne strane pokušava da stvori sliku kod neupućenih jedne otvorene organizacije, a u stvari je zatvor bez zidova kako su je već krstili bivši članovi.

Нема коментара:

Постави коментар