петак, 25. новембар 2011.

Kanal za razumevanje Biblije

Osnivač Jehovinih svedoka Čarls Tejz Rasel (Charles Taze Russell) je od nastanka Jehovinih svedoka (tada su se nazivali "Istraživačima Biblije") tvrdio da nije potrebno čitati Bibliju, nego njegove knjige i čovek će se naći u svetlosti istine. Ako bi prestao da čita njegove knjige i čitao samo Bibliju opet bi se našao u tami.


Od tada je prošlo više od sto godina, ali se ništa nije promenilo. Samo je aparat kontrole postao savršeniji.
Kula stražara od 1.10.1994 na strani osmoj:KANAL ZA RAZUMIJEVANJE BIBLIJE  ISUS nam je zajamčio da će nakon svoje smrti i uskrsnuća postaviti ’vjernog i razboritog roba‘ koji će služiti kao njegov komunikacijski kanal (Matej 24:45-47, NW). Apostol Pavao je efeškim kršćanima otkrio identitet tog kanala kad je napisao ’da se sada po Crkvi saopći mnogolika Božja mudrost prema vječnom naumu koji ostvari u Kristu Isusu, Gospodinu našemu‘ (Efežanima 3:10, 11, St). Skupštini pomazanih kršćana, koja je rođena na Pentekost 33. n. e., bile su povjerene ”otkrivene stvari“ (5. Mojsijeva 29:29, NW). Kao skupina, pomazani kršćani služe kao vjerni i razboriti rob (Luka 12:42-44). Zadatak koji im je Bog odredio jest da pružaju duhovno razumijevanje ”otkrivenih stvari“.  Iako je biblijsko proročanstvo unaprijed ukazivalo na Mesiju, ono nas također upućuje na tijesno povezano tijelo pomazanih kršćanskih Svjedoka koje sada služi kao vjerni i razboriti rob. Ono nam pomaže razumjeti Riječ Božju. Svi koji žele razumjeti Bibliju trebali bi cijeniti to što ’mnogolika Božja mudrost‘ može postati poznata samo preko Jehovinog komunikacijskog kanala, vjernog i razboritog roba (Ivan 6:68).

Razmislite dobro, niko ne razume Bibliju nego samo Kula stražara i samo ona može da je rastumači.
Ista ta Kula stražara koja je toliko puta proricala i promašila!
Ista ta Kula stražara koja je prekrojila Bibliju!
Ista ta Kula stražara koja svojim članovima ne dozvoljava da provere njeno učenje, nego dozvoljava članovima da čitaju samo ono što im ona da!

Ako niste Jehovin svedok i ovo pročitate pregledajte ostale postove na blogu i proverite sve, a ako Jehovin svedok ovo pročita znam da mi neće verovati i neće hteti da proveri.
Ipak bih ga zamolio neka proveri učenje Kule stražare, jer ono je sve drugo samo ne hrišćansko.

Нема коментара:

Постави коментар