среда, 16. мај 2012.

Broj svih pomazanika ne sme da pređe 144 000?

"Verne i mudre sluge" čine "pomazanici" i njihov broj ne sme da premaši 144 000 jer je po doktrini Kule stražare u pitanju doslovni broj.
O novom svetlu ponovnog otvaranja za pomazanike sam već pisao u ovom postu Da li ste uzeli simbole?.
1935 je broj izgleda bio popunjen!
Pošto je "verni i mudri" nepohodan za daljnji rad Kule stražare, moraju se popuniti mesta. Bez "vernog i mudrog" nema upravnog tela, a na kraju ni Kule stražare.

Osim tog novog svetla za očekivati je još jedno novo svetlo. Naime, radi se o ukupnom broju pomazanika.
Da li znate koliko pomazanika je živelo do sada?

Pošto ne znamo koliki je broj pravih pomazanika koje bi Kula stražara priznala iz vremena pre formiranja Jehovinih svedoka bićemo skromni pa ćemo reći 5000 :)

Znači da ostaje broj od 139 000 koji "pomazanici" Kule stražare ne bi smeli da premaše, inače će biti potrebno novo svetlo.

U knjizi Jehovini svedoci-Objavitelji Božjeg Kraljevstva stoji da je 1935 godine bilo 52 465 "pomazanika".



Zamolite Jehovine svedoke da pišu Kuli stražari i da pitaju koliko ima ukupno "pomazanika " do sada.
Kula stražara vodi evidenciju o svemu, pa bi bilo prosto naivno verovati da nema i to.

 Kula stražara  15. 8.2011  str. 22 Pitanja čitatelja
Broj onih koji su uzeli simbole.
To je broj krštenih pojedinaca u cijelom svijetu koji su uzeli simbole na obilježavanju Kristove smrti. Predstavlja li taj broj točan broj pomazanih kršćana na Zemlji? Ne nužno. Brojni činitelji, naprimjer prijašnja vjerovanja, pa čak i duševna ili emocionalna neuravnoteženost, mogu navesti neke pojedince na pogrešan zaključak da imaju nebeski poziv. Stoga ne možemo znati točan broj pomazanika na Zemlji, a to nije ni potrebno. Vodeće tijelo nema popis svih onih koji uzimaju simbole na obilježavanju Kristove smrti.
Međutim, znamo da će neki pomazani “robovi Boga našega” biti na Zemlji kad budu oslobođeni vjetrovi velike nevolje koji će uništiti ovaj zli svijet (Otkr. 7:1-3). A do tada će pomazani kršćani predvoditi Božji narod u najvećoj propovjedničkoj kampanji u ljudskoj povijesti, o kojoj smo dobro informirani putem našeg godišnjeg svjetskog izvještaja.


Vreme prolazi i nije na strani Kule stražare nego na strani istine!


Нема коментара:

Постави коментар