недеља, 13. мај 2012.

Čuvaj se širokog puta

Kada smo već kod automobila, da nadovežem na prethodni post jedan primer iz knjige "I ti možeš vječno živjeti u raju na Zemlji".



Ako neki Jehovin svedok bude ovo čitao, neka se dobro zamisli.

19 Nemoguće je da sve različite religiozne nauke u svijetu budu istinite. Ljudi ili posjeduju dušu koja nakon smrti tijela živi dalje, ili je ne posjeduju. Zemlja će postojati vječno, ili neće. Bog će učiniti kraj zlu, ili neće. Ova, kao i mnoga druga vjerska gledišta ili su prava ili kriva. Ne mogu postojati dvije različite istine, koje nisu međusobno suglasne. Točno je jedno ili drugo, ali ne i oboje. Iskreno vjerovati nešto i prema tome postupati, neće to učiniti ispravnim ako je doista krivo.
20 Kako bi reagirao ako ti se dokaže da je ono što vjeruješ krivo? Pretpostavimo da se prvi put voziš automobilom u neko mjesto. Imaš auto kartu, ali nisi uzeo vremena da je pažljivo proučiš. Netko ti je rekao da kreneš određenim putem. Ti iskreno vjeruješ da ti je pokazao pravi put. Ali, što ako to nije točno i netko te upozori na zabludu? Što ako na temelju tvoje vlastite karte pokaže da si na krivom putu? Zar radi ponosa ili svojeglavosti ne bi priznao da se nalaziš na krivom putu? Budi stoga spreman promijeniti se ako istraživanjem vlastite Biblije saznaš, da se u relizioznom pogledu nalaziš na krivom putu. Čuvaj se širokog puta koji vodi u uništenje; kreni radije uskim putem u život.



Proverite dobro vašu vlastitu kartu (Kulu stražaru) i kuda vas ona vodi.
Ako ne proverite, može da vam se desi da se neprijatno iznenadite. Ne košta vas ništa da proverite, a ulog je ogroman-vaš život!

Нема коментара:

Постави коментар