уторак, 6. децембар 2011.

Kontinuitet hrišćanstva

U svojim brošurama Kula stražara često piše tako da čitaoci treba da steknu utisak da Jehovini svedoci postoje od početka hrišćanstva.


Svetska sigurnost pod knezom mira
 str. 9-11 Želja za mirom i sigurnošću širom svijetaKako uživati mir s Bogom14 Na svoju vlastitu štetu, većina čovječanstva ne želi prihvatiti ili vjerovati u sposobnost svemogućeg Boga da osigura svojim obožavateljima uživanje relativnog mira i sigurnosti čak i u ovom najžalosnijem stanju ljudskih prilika. Međutim, Jehova je »Bog koji daje mir« i naša je blagoslovljena prednost već sada ući u mir i sigurnost koji nikada neće iznevjeriti (Rimljanima 16:20; Filipljanima 4:6, 7, 9, NS). To su mir i sigurnost koje on čak i sada daje svom »tijelu« zemaljskih slugu, svojoj vidljivoj organizaciji, u ispunjenju svojih pouzdanih obećanja. Mir i sigurnost možemo uživati samo ako smo udruženi s njegovom vidljivom organizacijom na zemlji.15 Ne bi bilo suglasno s jasnim učenjima Svetih spisa, vjerovati da Bog nema organizaciju, organizirani narod koji je jedini od njega priznat. Isus Krist je priznao da njegov nebeski Otac ima vidljivu organizaciju. Do Duhova, 33. godine naše ere, bila je židovska organizacija u zavjetnom odnosu s Jehovom Bogom po Mojsijevom zakonu (Luka 16:16).16 Na isti način kako je stara izraelska nacija bila u zavjetnom odnosu s Jehovom Bogom preko posrednika Mojsija, tako i nacija duhovnog Izraela, »Izrael Božji«, ima zavjetan odnos preko posrednika (Galaćanima 6:16). O tome je pisao apostol Pavao svojim kršćanskim suradnicima: »Jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovjek Krist Isus« (1. Timoteju 2:5, NS). Da li je Mojsije bio posrednik između Jehove Boga i cijelog čovječanstva? Ne, bio je posrednik između Boga Abrahama, Izaka i Jakova i naroda njihovih tjelesnih potomaka. Isto tako, veći Mojsije, Isus Krist, nije posrednik između Jehove Boga i čitavog čovječanstva. On je posrednik između svog nebeskog Oca, Jehove Boga i nacije duhovnog Izraela kojih je broj ograničen na 144 000 članova. Ta duhovna nacija je kao malo stado Jehovinih ovcama sličnih ljudi (Rimljanima 9:6; Otkrivenje 7:4).

str. 138 odl. 5-6 Lojalno se prisjećati Jehovine organizacije 5 Usporedno s tom činjenicom biblijske povijesti, taj isti Bog, Jehova, ima danas na zemlji organizirani narod, vidljivu organizaciju. To je organizacija koja je njegova isključiva svojina. Međutim, pokušaji da se umetnu zablude u Božju organizaciju načinjeni su već u njenom početku, u vrijeme apostola Isusa Krista, koji su bili neustrašivi branioci cjelovitosti kršćanske skupštine (1. Korinćanima 15:12; 2. Timoteju 2:16-18). Nakon smrti apostola Ivana, očito nedugo nakon 98. n. e., započeo je prorečeni otpad (Djela apostolska 20:30; 2. Petrova 2:1, 3; 1. Timoteju 4:1).6 Taj je otpad dominirao više od 17 stoljeća, do u drugu polovicu 19. stoljeća. Do tada se kršćanstvo razdijelilo u stotine religioznih sekti. Prepoznavanje pravog Božjeg naroda je zamagljeno. Tzv. kršćanstvo je bilo kaos (babel) religioznih organizacija, velikih i malih, zbrka religioznih jezika, neutemeljenih na religioznom jeziku nadahnutih Spisa. Takve religiozne organizacije bile su zarobljene u carstvu daleko većem od babilonskog carstva, koje je razorilo Jeruzalem. No, kakav je bio drevni Babilon i kakav stav su imali vjerni Židovi koji su bili zarobljeni?

Pitanje za Jehovine svedoke:
Ako su Jehovini svedoci postojali u ranijim vremenima, kako Kula često spominje citirajući svaki stih u kome ima reč svedok gde su bili od 33.godine do 1881?

Нема коментара:

Постави коментар