петак, 9. децембар 2011.

Probudi se!

Kula stražara stvara sliku o svetu koju stalno ponavlja i kojom plaši svoje članove.



Ceo svet je pokvaren i loš, samo u okrilju Kule stražare je čovek bezbedan:


Zapitajte se zašto Kula stražara ne želi da vi čitate Bibliju nego vam zamazuje oči ubeđujući vas da čitajući njene brošure čitate Bibliju.

Probudite se ljudi!

Čitajte Bibliju!




*** km 9/07 str. 3 Pitanja ***
Pitanja
Da li “vjerni i razboriti rob” odobrava neovisne grupe Jehovinih svjedoka koji se sastaju kako bi zajedno istraživali Bibliju i debatirali o njoj? (Mat. 24:45, 47).
Ne odobrava. Unatoč tome, u raznim dijelovima svijeta neka naša braća osnovala su grupe koje neovisno istražuju biblijske teme. Neke od tih grupa proučavaju biblijski hebrejski i grčki te provjeravaju točnost prijevoda Novi svijet. Drugi istražuju znanstvene teme povezane s Biblijom. Članovi takvih grupa izradili su web stranice i kreirali internetske pričaonice u kojima razmjenjuju svoja gledišta. Oni čak organiziraju veće skupove na kojima vode rasprave i izdaju literaturu u kojoj iznose svoje zaključke i nadopunjavaju gradivo koje se iznosi na kršćanskim sastancima i putem naše literature.
Jehovin narod širom svijeta dobiva bogatu duhovnu pouku i ohrabrenje putem skupštinskih i pokrajinskih sastanaka, kongresa i izdanja Jehovine organizacije. Jehova Bog putem svog svetog duha i na temelju svoje Riječi istine svim pripadnicima svog naroda pruža sve što im je potrebno kako bi bili “potpuno ujedinjeni istim umom i istim načinom razmišljanja” te kako bi ostali “utvrđeni u vjeri” (1. Kor. 1:10; Kol. 2:6, 7). Mi smo nesumnjivo zahvalni za sve što nam Jehova u duhovnom pogledu pruža u ovim posljednjim danima. Stoga “vjerni i razboriti rob” ne odobrava nikakvo izdavanje literature, organiziranje sastanaka niti izrađivanje web stranica koje on ne nadgleda (Mat. 24:45-47).
Pohvalno je što neki pojedinci žele koristiti svoju sposobnost razmišljanja kako bi podupirali dobru vijest. No nikakvim osobnim pothvatima ne bismo smjeli ljudima odvraćati pažnju od onoga što nam Isus Krist danas pruža putem svoje zemaljske skupštine. Apostol Pavao je u prvom stoljeću upozorio kršćane da se ne upuštaju u iscrpljujuće rasprave koje oduzimaju puno vremena, primjerice u rasprave o “rodoslovljima, jer to ne vodi ničemu. To samo pogoduje stvaranju bespotrebnih pitanja, a ne tome da se raspodjeljuje ono što Bog daje za izgradnju naše vjere” (1. Tim. 1:3-7). Svi kršćani trebaju “izbjegavati bezumna ispitivanja, istraživanje rodoslovlja, svađe i sukobe oko Zakona, jer je to beskorisno i isprazno” (Titu 3:9).
Onima koji žele produbiti svoje znanje o Bibliji i dodatno istraživati preporučujemo da proučavaju Uvid u Sveto pismo, “Sve je Pismo nadahnuto od Boga i korisno” i druga naša izdanja, kao što su ona u kojima se razmatraju proročanstva iz biblijskih knjiga proroka Danijela i Izaije te iz Otkrivenja. U tim će izdanjima naći obilje gradiva za proučavanje i razmišljanje te će se “ispuniti dobrim poznavanjem [Božje] volje u svoj mudrosti i sposobnosti shvaćanja koju duh daje, kako bi živjeli životom dostojnim Jehove i tako mu potpuno ugodili donoseći plod u svakom dobrom djelu i sve bolje upoznajući Boga” (Kol. 1:9, 10).


I ovaj primer šta Kula smatra pod čitanjem Biblije.

*** km 6/96 str. 8 odl. 5 Širenje spoznaje koja vodi do vječnog života ***
5 Ljudi koji su zbunjeni zato što postoji tako mnogo religija mogli bi cijeniti odgovor na ovo pitanje kada ih ponovno posjetiš:
▪ ”Budući da danas postoji tako mnogo različitih religija, kako možemo odrediti koja je prava? Po čemu biste vi odredili koja je ispravna? [Dozvoli odgovor.] Isus nam je rekao kako ćemo prepoznati njegove prave sljedbenike.“ Pročitaj Ivana 13:35. Razmotri odlomke 18. i 19. u 5. poglavlju knjige Spoznaja. Naglasi da koristeći ovo biblijsko vodstvo i metodu eliminacije, osoba može prepoznati pravu religiju. Objasni kako su Jehovini svjedoci poznati širom svijeta po svojoj iskrenoj ljubavi i visokim moralnim mjerilima. Objasni kako će proučavanje Biblije pomoću knjige Spoznaja jasno identificirati oblik obožavanja koji Bog odobrava.

Biblija se proučava čitanjem Biblije, a ne šarenih knjižica. Kula stražara ne želi da vi čitate Bibliju i proveravate tačnost prevoda Novi svet.
Razmislite zašto!
Samo onaj ko je ispravan se ne boji nikakve provere!

2 коментара:

  1. E ovo što si rekao da Jehovini svjedoci ne potiču na korištenje biblije je najgluplje što si smislio da slažeš. Da Šarene knjigice postoje, ali gotovo iza svake druge, treće rečenice je bilijski citat tako, tko čita, može sam provjeriti piše li to u Bibliji. Osim toga, u okviru kršćanskih sastanaka, imaju redovno tjedno čitanje Biblije od početka do kraja, pa ponovo.. E baš si se izblamirao s ovom laži.. A u bibliji također saznajemo i tko je "otac laži od početka"..

    ОдговориИзбриши
  2. Koja je hijerarhija Jehovinih svjedoka i karakteristike ?

    ОдговориИзбриши