среда, 21. децембар 2011.

Nema laži i iskrivljenih činjenica

Kada razgovarate sa Jehovinim svedocima imajte na umu da oni za sebe veruju da žive u duhovnom raju i da u njihovom učenju nema laži i iskrivljenih činjenica.




Približi se Jehovi  8 str. 80-81 odl. 10 10 Zbog toga se pravi kršćani danas nalaze u duhovnom raju. Što sve obuhvaća taj raj? Prije svega, obuhvaća dva aspekta. Prvi je čisto obožavanje pravog Boga, Jehove. On nas je blagoslovio obožavanjem u kojem nema laži i iskrivljenih činjenica. Dao nam je duhovnu hranu. To nam omogućava da upoznamo svog nebeskog Oca, da mu ugodimo i približimo mu se (Ivan 4:24). Drugi aspekt duhovnog raja odnosi se na ljude. Kao što je Izaija prorekao, Jehova je ’u posljednje vrijeme‘ naučio svoje obožavatelje da hode putevima mira te da ne sudjeluju u ratovima. 

Kula stražara  1. 5.2004. str. 8 odl. 1 Budi hrabar poput Jeremije! JEHOVINI SVJEDOCI žive u duhovnom raju (Izaija 11:6-9). U ovom vrlo nemirnom svijetu nalaze se u jedinstvenoj duhovnoj sredini sa sukršćanima koji su u miru s Jehovom Bogom i jedni s drugima (Psalam 29:11; Izaija 54:13). Njihov duhovni raj postaje sve veći. Šire ga svi koji ’vrše Božju volju cijelom dušom‘ (Efežanima 6:6). Kako to čine? Tako što žive u skladu s biblijskim načelima i uče druge da tako postupaju, čime ih pozivaju da i oni iskuse bogate blagoslove tog raja (Matej 28:19, 20; Ivan 15:8). Probudite se!  8. 4.97 str. 10 Put natrag prema Raju Naravno, ta spoznaja nije samo znanje u glavi. Ona utječe na nečiju osobnost te razvija boguodana svojstva kao što su ”ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrohotnost, dobrota, vjera, blagost, samosvladavanje“ (Galaćanima 5:22, 23, NW). Jehovini svjedoci trude se razvijati ta svojstva te su stoga, čak i sada, blagoslovljeni blagotvornim duhovnim rajem (Izaija 65:13, 14).Kakva je samo razlika između njihovog duhovnog stanja i duhovnog stanja svijeta, koji sve dublje i dublje ponire u bezbožnost i pokvarenost! No, Bog će ubrzo uništiti ovaj zao svijet. U međuvremenu, Jehovini svjedoci pozivaju Vas da posjetite — da, ispitate — duhovni raj koji oni uživaju. Uvjerite se sami da upravo sada Isus, nevidljivi nebeski Kralj, buduće stanovnike tog novog svijeta mirno vodi uskim putem prema zemaljskom Raju i vječnom životu! (Matej 7:13, 14; Otkrivenje 7:17; 21:3, 4).




Proverite ponašanje Jehovinih svedoka. Kula stražara vas poziva da to ispitate!

Kula stražara tvrdi da "nema laži i iskrivljenih činjenica". Pokažite nekom Jehovinom svedoku neke primere kao recimo ovaj http://jehovinisvedoci.blogspot.com/2011/04/novi-svet-i-stub.html pa mu onda skrenite pažnju na ovih nekoliko članaka.

Pre nego vam odgovore na vaša pitanja, podsetite ih na osobine koje oni budući da su u duhovnom raju poseduju:

ljubav, radost, mir, dugotrpljivost, dobrohotnost, dobrota, vjera, blagost, samosvladavanje


Ispitajte taj duhovni raj u kome žive Jehovini svedoci!


Kao najbolji priručnik preporučujem vam Bibliju, ona će vam pomoći!

Нема коментара:

Постави коментар