уторак, 10. април 2012.

Koji duh krštava Jehovine svedoke

U ovom postu ću pisati o pitanjima na koja treba da se odgovori pre krštenja kod Jehovinih svedoka.
Pre toga bih voleo da podsetim na ovaj stih:

"Dragi moji, ne verujte svakom duhu, nego proveravajte duhove - jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svet."

Svakom ko se već krstio ili je na putu da se krsti kao Jehovin svedok savetujem da proveri koji to duh vodi organizaciju Jehovinih svedoka. Nije mali ulog, vaš večni život je u pitanju.

Evo pitanja na koja su Jehovini svedoci do 1970-te morali da odgovore sa DA.

Kula stražara 01.10.1970.1.Jesi li spoznao da si griješnik i trebaš spasenje po Jehovi Bogu i jesi li spoznao da to spasenje dolazi od Njega kroz po Njemu poslatog Otkupitelja Isusa Krista?2.Jesi li se na temelju te vjere u Boga i Njegove pripreme Otkupa bez suzdržavanja predao Jehovi Bogu da od sada dalje vršiš Njegovu volju, kako ti je ona otkrivene kroz Isusa Krista i Riječ Božju, i data ti da razumiješ kroz Duh sveti?



I  pitanja od  1986.


Kula stražara 01.04.1986.1.Jesi li se pokajao za svoje grijehe na temelju žrtve Isusa Krista i predao Jehovi da vršiš njegovu volju?2.Jesi li razumio da te tvoje predanje i krštenje označava kao jednoga od Jehovinih svjedoka u zajednici s duhom vođenom Božjom organizacijom?




Razmislite s kim ste vi u zajednici?
Koji to duh vodi organizaciju?
Ispitajte dobro!

Da li ste se zapitali čiji ste znak dobili na čelo ili ruku kada ste prilikom krštenja izronili iz vode?
Prilikom izranjanja iz vode čelo ili ruka kojom držite zapušen nos prve izlaze i dobijaju žig.






9 I jedan treći anđeo dođe za njima govoreći snažnim glasom: ako se ko klanja zveri i njenom liku, i prima žig na svoje čelo i na svoju ruku, 10 i sam će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu njegovoga gneva, pa će biti mučen u vatri i sumporu pred svetim anđelima i pred Jagnjetom. 11 I dim njihovoga mučenja dizaće se u sve vekove, i neće imati pokoja danju ni noću oni koji se klanjaju zveri i njenom liku, i ko prima žig njenoga imena.


1 коментар:

  1. LAŽNI DUH -govori malo istine, pa malo laži, pa opet malo istine, pa opet malo laži....i tako u krug. Na smenu, jer ne može govoriti samo ISTINU. Iz prostog razloga ako bi govorio samo ISTINU onda bi te doveo do Boga, odnosno spasenja. A on hoće da te dovede do sebe, odbosno propasti.
    A opet ne sme govoriti ni samo LAŽ, jer bi to prepoznalo i dete od 14 godina, a ne odrastao čovek ili žena.

    ОдговориИзбриши