понедељак, 02. април 2012.

Sastanci u skupštini

Toplo vam preporučujem da odete do obližnje skupštine Jehovinih svedoka i da prisustvujete njihovom sastanku. Mislim da će vam se svideti. Pogledajte zašto su sastanci tako dobri.Većina ljudi koji prisustvuju sastanku su se za tu priliku već pripremila. Kompletan sadržaj svi znaju i naravno da sastanak teče glatko. Izrežirana i pripremljena pitanja, ali isto tako pripremljeni odgovori.
Neko ko prvi put prisustvuje mora biti oduševljen, kako se svi slažu i misle kao jedan.

U istoj knjizi malo dalje:Ceo tekst je veoma zanimljiv. Ne sme se dozvoliti posetiocima ili novim članovima da počnu da razmišljaju.
Treba ih jednostavno ubediti da je to što čuju istina.

Najbolji deo:

"Jedina opasnost koju treba izbegavati ,jesu osobna mišljenja.Treba upotrebljavati izdanja Zajednice i oslanjati se na njih."

Imati vlastito mišljenje je jedina opasnost!!!
Dok Kula stražara misli za tebe je sve u redu, ali ne usuđuj se da misliš svojom glavom jer ćeš ubrzo sabrati dva i dva!

1 коментар:

 1. Ovo je odličan promer ko stoji iza JS, odnosno Vočtauera.
  Biblija ima PREGRŠT stihova koje nam govore o dve vrlo važne stvari:

  1. Sve proveravajte. I anđeo nebeski da siđe sa neba – proveravajte. I Hrist da dođe sa neba proveravajte. Apsolutno sve! Jer mnogi ‘’vuci u jagnjećoj koži dođoše, ne bi li zaveli i izabrane!’’.
  2. Da neistina ne može slišati istinu. Ili može jako kratko vreme a onda puca. Iz prostog razloga jer zna kakva joj je sudbina i kraj. Dok ISTINA može slušati LAŽ. I to koliko hoćeš. I dva sata, i pet sati i 5 dana i 5 godina i 5.000 godina. Opet iz istog tazloga. Zna kakav joj je kraj.

  To se lako može i u praksi proveriti. Ako imate svu biblijsku istinu, otidite do prve Dvorane Kraljevstva i testirajte se. I njih i sebe. Ako ste u ISTINI moći ćete slušati JS godinama, a oni vas samo jedno kratko vreme i pucaju.

  ОдговориИзбриши