понедељак, 2. април 2012.

Sastanci u skupštini

Toplo vam preporučujem da odete do obližnje skupštine Jehovinih svedoka i da prisustvujete njihovom sastanku. Mislim da će vam se svideti. Pogledajte zašto su sastanci tako dobri.



Većina ljudi koji prisustvuju sastanku su se za tu priliku već pripremila. Kompletan sadržaj svi znaju i naravno da sastanak teče glatko. Izrežirana i pripremljena pitanja, ali isto tako pripremljeni odgovori.
Neko ko prvi put prisustvuje mora biti oduševljen, kako se svi slažu i misle kao jedan.

U istoj knjizi malo dalje:



Ceo tekst je veoma zanimljiv. Ne sme se dozvoliti posetiocima ili novim članovima da počnu da razmišljaju.
Treba ih jednostavno ubediti da je to što čuju istina.

Najbolji deo:

"Jedina opasnost koju treba izbegavati ,jesu osobna mišljenja.Treba upotrebljavati izdanja Zajednice i oslanjati se na njih."

Imati vlastito mišljenje je jedina opasnost!!!
Dok Kula stražara misli za tebe je sve u redu, ali ne usuđuj se da misliš svojom glavom jer ćeš ubrzo sabrati dva i dva!

1 коментар:

  1. Ovo je odličan promer ko stoji iza JS, odnosno Vočtauera.
    Biblija ima PREGRŠT stihova koje nam govore o dve vrlo važne stvari:

    1. Sve proveravajte. I anđeo nebeski da siđe sa neba – proveravajte. I Hrist da dođe sa neba proveravajte. Apsolutno sve! Jer mnogi ‘’vuci u jagnjećoj koži dođoše, ne bi li zaveli i izabrane!’’.
    2. Da neistina ne može slišati istinu. Ili može jako kratko vreme a onda puca. Iz prostog razloga jer zna kakva joj je sudbina i kraj. Dok ISTINA može slušati LAŽ. I to koliko hoćeš. I dva sata, i pet sati i 5 dana i 5 godina i 5.000 godina. Opet iz istog tazloga. Zna kakav joj je kraj.

    To se lako može i u praksi proveriti. Ako imate svu biblijsku istinu, otidite do prve Dvorane Kraljevstva i testirajte se. I njih i sebe. Ako ste u ISTINI moći ćete slušati JS godinama, a oni vas samo jedno kratko vreme i pucaju.

    ОдговориИзбриши