субота, 10. децембар 2011.

Duhovni raj

Jehovini svedoci veruju da su oni izabrani i zbog toga nešto posebno.
Ubeđeni su da žive u duhovnom raju. Podsetite ih na to kada vam pokažu svoju ružnu stranu. To će se veoma lako dogoditi, treba samo da spomenete bilo šta protiv Kule stražare. U njihovoj svesti je čvrsto utisnut mehanizam da ko napada Kulu stražaru ne veruje u Boga i da je njegom protivnik odnosno đavolji sluga.
Oni ne mogu ni jednog momenta da pomisle da osim njihove organizacije postoji neko ko iskreno voli Boga.

KS 1.5.04.
JEHOVINI SVJEDOCI žive u duhovnom raju (Izaija 11:6-9). U ovom vrlo nemirnom svijetu nalaze se u jedinstvenoj duhovnoj sredini sa sukršćanima koji su u miru s Jehovom Bogom i jedni s drugima (Psalam 29:11; Izaija 54:13). Njihov duhovni raj postaje sve veći. Šire ga svi koji ’vrše Božju volju cijelom dušom‘ (Efežanima 6:6). Kako to čine? Tako što žive u skladu s biblijskim načelima i uče druge da tako postupaju, čime ih pozivaju da i oni iskuse bogate blagoslove tog raja (Matej 28:19, 20; Ivan 15:8).
 KS 15.10.04 Raj imaš li razloga nadati mu se? 9 Ta predslika iz povijesti pomaže nam razumjeti što je Pavao vidio u viziji. U to je uključena kršćanska skupština koju je nazvao ”Božje polje koje se obrađuje“ i koje treba biti plodno (1. Korinćanima 3:9). Kada se ta vizija trebala ispuniti? Pavao je ono što je vidio nazvao ’otkrivenjem‘, bilo je to nešto što će se dogoditi u budućnosti. Znao je da će nakon njegove smrti doći do velikog otpada (2. Korinćanima 12:1; Djela apostolska 20:29, 30; 2. Solunjanima 2:3, 7). Prave se kršćane nipošto nije moglo usporediti s plodnim vrtom kad su otpadnici prevladali i naizgled ih zasjenili. Pa ipak, došlo je vrijeme kad je obožavanje pravog Boga bilo ponovno uzdignuto. Božji narod bio je obnovljen, tako da su ’pravednici mogli sjati jasno poput sunca u kraljevstvu svog Oca‘ (Matej 13:24-30, 36-43). To se dogodilo nekoliko godina nakon što je Božje Kraljevstvo uspostavljeno na nebu. Kako su prolazila desetljeća, postalo je sasvim očito da Božji narod živi u duhovnom raju, koji je Pavao vidio u viziji.10 Doduše, svi smo nesavršeni i zato nas ne iznenađuje što se ponekad među nama javljaju problemi, kao što je to bilo i među kršćanima u Pavlovo vrijeme (1. Korinćanima 1:10-13; Filipljanima 4:2, 3; 2. Solunjanima 3:6-14). No razmisli o duhovnom raju u kojem već sada uživamo. U usporedbi s lošim stanjem u kojem smo se nekada nalazili, sada smo izliječeni u duhovnom pogledu. Sada imamo obilje duhovne hrane, a nekada smo gladovali. Umjesto da se muči kao da je u isušenoj duhovnoj zemlji, Božji narod ima njegovo odobravanje i obilje blagoslova (Izaija 35:1, 7). Nismo zaslijepljeni niti smo u duhovnoj tami, već vidimo svjetlo slobode i Božje naklonosti. Mnogi koji su se bili oglušili na biblijska proročanstva sada čuju i razumiju ono što kaže Biblija (Izaija 35:5). Naprimjer, milijuni Jehovinih svjedoka diljem svijeta proučavali su Danijelovo proročanstvo redak po redak. Zatim su detaljno razmotrili i svako poglavlje biblijske knjige Izaije. Nije li ta okrepljujuća duhovna hrana jasan dokaz da se nalazimo u duhovnom raju?


Okrepljujuća duhovna hrana su brošure Kule stražare.
Ko čita Kulu stražaru i veruje njoj, a ne Bibliji se nalazi u duhovnom raju.
Čitajte ljudi Bibliju!

4 коментара:

  1. Анониман13. март 2013. 19:36

    Pavle nam je jos nesto otkrio. Druga solunjanima 2.1 do 3.

    ОдговориИзбриши
  2. Armageddon u razumenju J svedoka je; Globalno unistenje Bogom sve ko nije clan njihove religijne organizacije. A u raj ce dospeti samo lojalni prema zadnjoj clanovi.

    ОдговориИзбриши
  3. Калос Стратиотис! Имам питанje: Jecи ли икад био J Сведок?

    ОдговориИзбриши
  4. Хвала драгом Богу нисам. Код Јеховиних сведока сам отишао тек када сам почео да пишем блогове да бих могао да из прве руке пишем о њима.

    ОдговориИзбриши