понедељак, 16. април 2012.

Lucifer



Veoma zanimljiv članak odnosno "odgovor na pitanja čitalaca".
Zašto je Kuli stražari važno da njeni sledbenici veruju da lucifer nije sotona?
Pročitajte ovaj odgovor pa da razmotrimo.




U jednoj drugoj Kuli stražari (1. 5.1993  str. 11-12 Bacanje svjetla na Kristovu prisutnost )

                                                                           Znak
6 Prije tisuću devetsto godina, Isusovi učenici koji su nosili svjetlo pitali su ga za znak, ili dokaz, njegove buduće prisutnosti u sili Kraljevstva. Njegov odgovor, zapisan u 24. i 25. poglavlju Mateja, pružio je složeni znak, koji se danas u svim elementima ispunjava u međunarodnim razmjerima. Ispunjenje tog znaka obilježava vrijeme tjeskobe i velikog ispitivanja. Isus je upozorio: ”Pazite da vas tko ne zavede (...) jer će mnogi doći pod mojim imenom i reći: ’Ja sam Mesija‘, i mnoge će zavesti. Čut ćete ratove i glasine o ratovima. Gledajte da se ne uznemirujete! Jer to se mora dogoditi, ali nije još svršetak“ (Matej 24:4-6, St).
7 Isus je nadalje prorekao da će biti ratova besprimjernih razmjera. U ispunjenju toga, dva su klasificirana kao svjetski ratovi, jedan od 1914. do 1918, a drugi od 1939. do 1945. Nadalje, rekao je da će biti nestašica hrane i potresa u jednom mjestu za drugim. Pravi kršćani bit će žestoko proganjani. Upravo po proročanstvu, Jehovini svjedoci, današnji nosioci svjetla, doživjeli su u prošlih osam desetljeća progonstvo dok su propovijedali dobru vijest o Božjem Kraljevstvu ”po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima“ (Matej 24:7-14). Svaki Yearbook of Jehovah’s Witnesses (Godišnjak Jehovinih svjedoka) pridodaje dokaze da se ovi aspekti znaka ispunjavaju.
8 Budući da Isusovo kraljevanje obuhvaća cijelu Zemlju, pravo obožavanje širi se po svim kontinentima. Njegova kraljevska prisutnost (parousía) vrijeme je svjetskog pregledavanja (1. Petrova 2:12). No, postoji li neki glavni grad, ili centar, u kojem se može posavjetovati s Isusom? Isus je odgovorio na to pretkazujući da će se u očekivanju njegove prisutnosti podignuti lažni Kristi. Upozorio je: ”Ako vam kažu: ’Gle! On [Krist] je u pustoši‘, ne izlazite; ’Gle! On je u unutarnjim odajama‘, ne vjerujte. Jer baš kao što munja izlazi iz istočnih dijelova i svijetli preko zapadnih dijelova, tako će biti prisutnost [parousía] Sina čovječjeg“ (Matej 24:24, 26, 27, NW).
9 Isus, ’Sin čovječji‘, bolje je od bilo koga drugog na Zemlji znao gdje će se nalaziti kad doista započne njegova prisutnost. On se neće nalaziti ni ovdje ni ondje niti na bilo kojem određenom mjestu na Zemlji. On se neće pokazati na nekom osamljenom mjestu, ”u pustoši“, kako bi se oni koji traže Mesiju tamo mogli posavjetovati s njim udaljeni od nadzora vladinih službenika te zemlje i gdje bi se sljedbenici mogli obučiti pod njegovim vodstvom, pripremajući se da izvrše politički udar i postave ga za Mesijanskog Vladara svijeta. Niti će se, nadalje, sakriti u nekim ’unutarnjim odajama‘, da njegov smještaj bude poznat samo nekolicini izabranih, da bi tu, neprimijećen i neotkriven, mogao sa suučesnicima kovati i provoditi tajne planove za svrgavanje vladavina svijeta i da bi se sam pomazao za obećanog Mesiju. Ne!
10 Nasuprot tome, na početku njegove kraljevske prisutnosti neće trebati ništa skrivati o tome da je Isus došao kao Kralj. Kao što je Isus pretkazao, munje biblijske istine na globalan način nastavljaju sijevati preko prostranih područja od istočnih dijelova prema zapadnim dijelovima. Zaista, kao današnji nosioci svjetla, Jehovini svjedoci dokazuju se kao ”svjetlo nacija, da bi [Jehovino] spasenje moglo nastupiti do kraja Zemlje“ (Izaija 49:6, NW).


Eto sama Kula stražara kaže da su Jehovini svedoci nosioci svetla.
Koliko "novog" svetla treba da donesu, da bi konačno shvatili da je svetlo i istina samo jedno i da se ne menja.

U knjizi "Bogatstvo" piše i Raderford o ovome, pročitajte i razmislite.



U knjizi "Neka Bog bude istina"


1 коментар:

  1. Анониман14. март 2013. 20:25

    lucifer jeste djavo. Kako objasniti j.svedocima, odakle potice njihova svetlost. Samo je Hrist svetlost sveta.

    Kip slobode u NJukorku simbolizuje lucifera, kci zorinu, imate ga u licnim kartama, inace on je borac za ljudska prava, Jehovini svedoci imaju njegovu pomoc u vladama drzava da se registruju, i na sudovima. Zasto imaju, pa zato sto su posteni ne lazu ne kradu, ne prave nikakve probleme, i ljube vlast, i kazu da nikad nece protiv vlasti.... nece valjda primiti zig zveri...., uz sve to propovedaju dobru vest da je hrist dosao nevidljiv, i da nije mocan, i da je djavo vec pao 1914, i da nije tako zao. Tako jedan drugom cine ustupke, zato postuju lucifera, znas kako je kad ti neko ucini.

    ОдговориИзбриши