субота, 31. децембар 2011.

Nova godina i Jehovini svedoci

Sigurno se mnogi pitaju šta Jehovini svedoci rade 31.12.
Oni koje ja poznajem su ispekli prase, spremili jelo, piće i gledaju TV program.
Ako ih pitate da li slave, naravno da će reći da ne slave. U suštini ništa se ne razlikuje doček Nove godine nego u mnogim drugim domovima ljudi koji nisu Jehovini svedoci. Razlika je što nema okićene jelke ili bilo kog drugog "paganskog"znamenja.
Čestitanje Nove godine?  Naravno ne.
Ako im čestitate oni će se kiselo nasmešiti, ali vam neće odgovoriti čestitkom jer oni ne slave pa ni ne čestaju.
Šta se dešava u njima dok gledaju druge kako se bezazleno zabavljaju i ljube želeći jedni drugima sreću i zdravlje?
Šta se dešava s detetom koje posmatra drugu srećnu decu, dok samo ima nesrećan život?
Zavist i mržnja su osećanja koja se javljaju kao opravdavanje da su jedino oni u pravu, jer ne slave paganske praznike.
Kao ravnotežu za neproslavljanje mnogih stvari koje drugi slave, Jehovini svedoci često prave ručkove. Naravno samo u krugu pripadnika organizacije odnosno interesenata.

Opustite se ljudi, doček Nove godine nema veze sa verom u Boga!

Možete da volite Boga i da se veselite zahvaljujući mu što vam je dao lep i srećan život.
Izađite među te ljude za koje vas je Kula ubedila da su pod vlašću sotone i uverite se da postoji život izvan zidina Kule stražare.
Postoji i pristojan svet, a ne kao što vas Kula uči da su svi izopačeni i nastrani.




5 коментара:

  1. Šta se dešava u njima dok gledaju druge kako se bezazleno zabavljaju i ljube želeći jedni drugima sreću i zdravlje?
    Šta se dešava s detetom koje posmatra drugu srećnu decu dok samo ima nesrećan život?
    Zavist,mržnja su osećanja koja se javljaju kao opravdavanje da su jedino oni u pravu jer ne slave paganske praznike.
    Mi ne osecamo ni zavist ni mrznju,jedino sta osecamo je zal,zalimo vas sto ste zaslepljeni i ne znate sta radite.

    ОдговориИзбриши
  2. KRIVO MI SAMO STO JEHOVINI NE PRIZNAJU DA SU POSTALI TEK 1870 GODINE OD MASONA I DA JE SVOJEVREMENO BIO KRST NA NJIHOVOJ KULI STRAZARA JAKO SU TESKI I NEDAJU DA SE NESTO KAZE PROTIVNO JEHOVE MENI CAK AKZU DA JE MOJ SVETI JOVAN KRSNA SLAVA MI IDOL I OBICNA SLIKA A ONI UCE O JOVANU KRSTITELJU SAMA REC IM KAZE KRSTITELJ NESHVATAJU ONI ONI SU POKAJNICI

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман30. март 2012. 20:54

    Nova godina...slavlje...pa vi zaista nikada Bibliju u ruke uzeli niste i nemate blage veze sta sam Bog kaze u njoj,sta nam porucuje.Kakva Kula Strazara to brani?I kakve veze ima kada je postala organizacija JS sa time sta oni izucavaju i kako izucavaju Bibliju,u cega i koga veruju?
    Pravoslavna i Katolicka crkva su nastale kao rezultat velikog raskola,da ne kazemo svadje medju svestenicima izmedju Carigrdske i Rimske patrijarsije 1054.godine.
    Hriscanstvo je nastalo u I veku nove ere.A Hriscanstvo je medju Slovene doslo u VI veku,kod Srba u IX veku.Neki su stupali dobrovoljno a neki su morali to da urade pod silom zakona.
    Ako si Hriscanin onda treba da uzmes i Bibliju u ruke i vidis da u njoj ne pise da treba da se slavi bilo koji praznik osim jednog jedinog i to kada je Isus Hrist razapet,kada je dao svoj zivot radi otkupnine nasih greha.I to ne da se slavi na paganski nacin,sarenim jajima,poklonima,bogatim ruckovima,nego spomenom na taj dan tako sto cemo pricati o tome zasto je otkupnina vazna kao i zasto je vazno da mi to sve znamo.
    Bibliju u ruke i citajte.A sto se tice malih Jehovinih svedoka,ne brini oni i te kako znaju da su to samo paganski obicaji i da nisu po Bogu.A sto se tice poklona dobijaju ih i te kako puno i to nevezano za datum.I imaju svoje proslave kao sto je polazak u skolu ili neki drugi vazan dogadjaj koji je vezan za njihov zivot.
    Da li si ti uopste Hriscanin?Mislim da nisi,jer Hriscani ne klevetaju jedan drugoga,niti krisom gledaju u tudja dvorista nego se druze ,pricaju,sale....

    ОдговориИзбриши
  4. Da, hriscani ne klevetaju. Zasto onda JS klevetaju druge. Znaci sam priznajes da niste Hriscani. Zasto je bisnismen osnovao vasu organizaciju, a ne sam Hrist? :-)
    Poz
    Moravac

    ОдговориИзбриши