четвртак, 5. јануар 2012.

Apostolsko nasljeđe

U knjizi Raspravljanje na temelju Svetog pisma je celo jedno poglavlje posvećeno Apostolskom nasleđu.
Kao što znate, ta knjiga je napravljena kao zbirka uputstava Jehovinim svedocima za diskutovanje sa svim religijama. U ovom slučaju je celo poglavlje skoncentrisano za dokazivanje rimokatolicima.
Ja bih hteo da okrenemo pitanje i postavimo ga Jehovinim svedocima.
U mnogim publikacijama se današnja organizacija Jehovinih svedoka poredi sa prvim hrišćanima. Na svaki način Kula stražara želi da kod svojih vernika stvori utisak da su oni ti koji su naslednici i jedini pravi hrišćani.
Sada dolazi ono jednostavno pitanje Apostolskog nasleđa.
Prvi hrišćani, do pojave otpada su bili ok.
Današnji Jehovini svedoci su ok.
Šta je sa vremenskim prostorom od 1800 godina?
Ako su Jehovini svedoci jedini pravi hrišćani, gde su bili tih 1800 godina?

Ovo je trenutak kada treba jedan Jehovin svedok da se zapita da li je stvarno tako kao što Kula stražara pokušava da ga ubedi.
Razmislite dobro o svemu onome što ste naučili za vreme "besplatnog biblijskog kursa".
Koliko vas je Kula ubeđivala kako Bog ima i treba da ima "vidljivu organizaciju" na zemlji.
Setite se koliko puta je poređena prva hrišćanska zajednica sa današnjom organizacijom.
Zar se nikada niste zapitali, ako je Bogu toliko važno da ima svoju vidljivu organizaciju na zemlji zašto je nije imao 1800 godina?

I ta organizacija koja za sebe tvrdi da je "vidljiva božija organizacija" da ima toliko propusta i grešaka, a da pri tome tvrdi da kao i Apostoli donosi odluke uz pomoć Svetog Duha.

Razmislite dobro! Ne mogu se s jedne strane sve "greške"pripisivati ljudima, a da se pri tome tvrdi da organizacijom upravlja "verni i mudri sluga"pod vođstvom Svetog Duha.

Počnite da čitate Bibliju, a ne Kulu stražaru i biće vam jasno ko upravlja Jehovinim narodom.

3 коментара:

  1. Poštovani, apsolutno točno.Imam u obitelji pravoslavce,a katolkinja sam, poštujem svaku religiju,ali zaista ove nove religije su mi zanimljive pogotovo JS koliko su licemjeri i kontradiktorni.Isusbreče u Mt zadnje poglavlje,zadnji reci,JS ih vole,JA sam S VAMA,dakle,zar je Isus lagao?Ostavio kršćane same pa se pojavio?Ne.Osim toga,ako je Isus sa kršćanima,zašto bi kršćanstvo trebalo nakon maltene 2000 g popravljati?Jer se iskvarilo,vele JS.To ne može biti jer onda je Isus lagao.

    ОдговориИзбриши
  2. Istina se nije mogla iskvariti ili nestati pa se odjedanput pojaviti pogotovo nakon Martina Luthera.

    ОдговориИзбриши
  3. Moja kći koja je maloljetna je zaključila da kako je krenulo,može i ona ko JS osnovati religiju pa tvrditi da ju vodi Isus Krist, zbilja žalosno stanje vlada u ovom svijetu!

    ОдговориИзбриши