уторак, 24. јануар 2012.

Staro i novo svetlo

Sve promene doktrine Kule stražare koje su rađene se smatraju starim svetlom.
Novo svetlo je učenje koje je aktuelno.
Tih promena je bilo više, neki put su neka učenja menjana pa opet vraćana. Staro svetlo je opet bilo novo.
Jehovini svedoci te promene pravdaju da je do tog "novog svetla" došlo pomnim izučavanjem Biblije.
Svako ko čita Bibliju zna da se Bog ne menja, drži reč koju je dao.
Obećanja koja je dao ispunjava i nikad se ne predomišlja.

Za apsolutnu potčinjenost Jehovinih svedoka Kuli stražari je najvažnija činjenica da oni veruju da "verni i mudri sluga" sva ta svetla dobija direktno od Boga.Pročitajte pažljivo jedan od mnogih primera gde se Jehovinim svedocima ponavlja da:

"Stavio je svoju riječ, svoju vijest sata, u usta članova duhovnog ostatka da bi mogli javno, pred svim ljudima,priznati šta uvjetuje njihovo vlastito spasenje i spasenje prihvatljivih slušatelja.
>>Veliko mnoštvo<<, koje se sastoji iz >>drugih ovaca, povoljno je reagiralo na čuto, te i samo objavljuje Božju riječ."

Članovi duhovnog ostatka su "verni i mudru sluga", a druge ovce su obični Jehovini svedoci.
Obratite pažnju na to da "verni i mudri sluga" tvrdi da samo prenosi aktuelne vesti koje mu Bog stavlja u usta.

Razmislite malo, znamo da Bog što obeća i održi.
Sam kaže:"Ne menjam se!"
Da li možete da zamislite da Bog svakih par godina promeni svoje mišljenje?
Da li možete da zamislite da je Bog stavio reči tim ljudima u usta?
Da li znate ko je otac laži?
On stavlja "vernom i mudrom sluzi"reči u usta i još se podsmeva naivnim i dobrim "drugim ovcama".

Počnite da čitate Bibliju !1 коментар:

  1. ovakvi argumenti su veoma slabi bi se reklo da su Jehovini svedoci ili svjedoci kako zelite lazovi.obratite paznju sta pise u otkrivenju 22; 7 "evo cu doci skoro " kada ja obecam mojoj familiji u domovini da cu doci skoro , to skoro ne moze trajati godinu ili dve ili 5 godina ili ?? skoro za nas pojam moze oznaciti period kratkog vremena , inace sam slagao svoju rodbinu i familiju. Dali je Isus slagao kada je rekao da ce doci skoro a proslo su vec dve hiljade godina ?? ne . jedan dan je za mene kao hiljadu godina i 1000 godina kao jedan dan kaze Bog. za Boga je vreme relativno., i njemu nista nije predugo ili prekratko. Isusovi ucenici su bili sa kristom svaki dan i mnoge stvari nisu dobro razumeli , zar nije Isus rekao u nervozi "dokle cu bilti sa vama maloverni . kako onda ocekujete od jehovinih svedoka da budu perfekti . to nije realno. koncentrirajte se vise na uspehe jehovinih svedoka , ali cinimi se da ste vi ljubomorni na sva njihova pozitivna postignuca. vi ste pefekcionista a sami ste nesavrseni. Jhovini svedoci su priznali da su kadakada objavili pogresne datume harmagedona (kula strazara Januar 2013 nemacki , kula za javnost. ) ja mislim da bi to trebalo da bube dovoljno . pozdrav

    ОдговориИзбриши