четвртак, 26. јануар 2012.

Zašto vas Jehovini svedoci ne slušaju







Verovatno su mnogi primetili da se u razgovoru sa Jehovinim svedocima kada spomenete nešto što je protiv Kule stražare, podigne neka vrsta barijere i ništa više ne dopire do njih.
Jednostavno vas više ne čuju!


Evo jednog primera iz Kule stražare, pa će vam biti jasnije da kada se redovno u skupštinama nešto ponavlja onda to i urodi plodom.

Kula stražara    1. 3.1988  str. 19-20 Ostaješ li čist u svakom pogledu?
Ostati duhovno čist
14 Neki su se izložili opasnosti da se duhovno uprljaju kroz religiozne radio i televizijske emisije. Na primjer, u jednoj afričkoj zemlji neka su braća gledala određene televizijske filmove u kojima su praznovjerna gledišta tradicionalnih animističkih religija bila prikazana u povoljnom svjetlu. No, apostol Pavao je upozorio na još jednu veću smrtnu opasnost, naime na otpadnike koji ”potkopavaju vjeru nekih“ (2. Timoteju 2:16–18). Još uvijek ima takovih osoba (2. Petrova 2:1–3). Ponekad im uspije uprljati tuđi misaoni sistem. U Pričama Salamunovim 11:9 čitamo: ”Ustima svojim otpadnik gura bližnjega u propast.“
15 Mnogi otpadnici apeliraju na svoj ja, tvrdeći da nam se oduzima sloboda, čak sloboda da sami tumačimo Bibliju. (Usporedi 1. Mojsijeva 3:1–5). No, u stvarnosti cilj im je uprljati druge, a sami nemaju ništa bolje za ponuditi, negoli povratak odvratnim naukama Babilona velikog (Otkrivenje 17:5; 2. Petrova 2:19-22). Drugi apeliraju na tijelo, pozivajući nekadašnje suradnike da se ”ne naprežu toliko“. Također prikazuju davanje svjedočanstva od kuće do kuće ”nepotrebnim“ ili ”nebiblijskim“, jer je to za njih ponižavajuća djelatnost. (Usporedi Matej 16:22, 23.) Ovi laskavi brbljavci izgledaju možda čistima u fizičkom i moralnom pogledu, dakle izvana. Ali, u duhovnom su smislu nečisti, jer su postali žrtvom ponosnog, neovisnog načina razmišljanja. Zaboravili su što su naučili o Jehovi, njegovom svetom imenu i svojstvima. Oni više ne priznaju da sve što im je posredovano obzirom na biblijske istine imaju zahvaliti ”vjernom i razboritom robu“ – divna nada u Kraljevstvo i u rajsku zemlju, a jednako tako i pobijanje zabludnih nauka, kao što su nauka o trojstvu, o besmrtnosti ljudske duše, te o vječnim mukama i čistilištu (Matej 24:45-47).
16 Jedan pokrajinski nadglednik iz Francuske primjećuje: ”Neka su braća bila zavedena, jer nisu imala točnu spoznaju“. Stoga čitamo u Pričama Salamunovim 11:9: ”Spoznaja oslobađa pravedne“. To ne znači da treba pokloniti pažnju otpadnicima ili se udubiti u njihovu literaturu, nego je potrebno marljivim, osobnim proučavanjem Biblije i biblijskih publikacija Zajednice steći ”točnu spoznaju svete tajne Božje“. Tko bi onda, nakon što je stekao spoznaju, mogao biti tako znatiželjan da pokloni pažnju izjavama otpadnika? Ne daj se ”nikome prevariti nadgovorljivim dokazima!“ (Kološanima 2:2-4). Zabludnu religioznu propagandu – sasvim svejedno odakle potjecala – treba izbjegavati poput otrova. Zašto obraćati se kome drugome, kad je naš Gospodin dao ”vjernog i razboritog roba“, da bi nam posredovao ”riječi vječnoga života“? (Ivan 6: 68).


Dragi moji, s Biblijom u ruci se onaj koji veruje u Boga ne boji nikoga.
Nema te rasprave ili spoznaje koje se onaj koji voli istinu mora bojati.
Ja sam do sada pročitao barem pedeset knjiga "vernog i razboritog roba" pa nisam naseo lažima.
Tražite istinu, koliko god da je gorka jednom Jehovinom svedoku koji ovo čita verujte da je istina jedini put.
Ja vas ne pozivam da na "povratak odvratnim naukama Babilona velikog" nego da tražite sami istinu.
Ta istina će vas stvarno osloboditi!


Нема коментара:

Постави коментар