четвртак, 19. јануар 2012.

Bivši Jehovini svedoci

Kula stražara ne želi da Jehovini svedoci imaju kontakt sa bivšim članovima te organizacije.
"Otpadnici"se na sve moguće načine ocrnjuju, tako da jedan Jehovin svedok nikad ne sazna šta bivši član organizacije želi da mu saopšti.
Evo komentara na članak http://jehovinisvedoci.blogspot.com/2012/01/napustili-ste-jehovine-svedoke.html

Pročitajte pažljivo, razmislite o svemu što je napisano.


 Zdravo Svima :)
Do prije neki dan i ja sam vjerovala da je "nasa" Biblija, znaci Novi Svijet Prijevod najtacniji. Vratilo se Bozije ime, koje je nekada (od otpadnika vjere) bilo izbaceno, dobro, nije "Jehova" - nego "YHWH" - koje se najvjerovatnije
izgovaralo "Yahweh" u stari zavjet. znaci, neko je nesto bio oduzeo.
Medjutim "Watchtower" je ubacio u "Novi Zavjet" ime "Jehova" - iako nije u originalnim spisima uvedeno (!!!) Tvrde da je "izbrisano" - ali kad se pita i potrazi od koga i kad i kako? Znate sta kaze "Wachtower"? "Da je obrisano bez traga"! Sjecam se da mi je bilo vise puta receno: "DA li bi Bog zaista dozvolio da se njegova rijec promjeni a da se nemoze ipak saznati i znati, znaci, Bog ima moc da sacuva svoju rijec!!! logicno. medjutim - sta se desilo po Strazarskoj kuli sa Novim Zavjetom???? Bez traga, bez dokaza, neko dosao i promjenuo istinu - koja je cak i novija nego jevrejska pisma, zar ne??

Znaci, tu vidimo: "neko" je u Boziju rijec nesto dodao, sto nije bilo. A ako nije bilo, znaci da je Bog imao neku namjeru sa tim, zar ne? ili bi on sam svoje ime izostavio?? sigurno da ne.
Sta Bog sam kaze za one, koji oduzimaju njegovoj rijeci ili nadodavaju?? znamo svi, jel´ tako??
Nakon nekoliko dana trazenja informacija svih mogucih izvora ja licno sam za sebe dosla do prvog utjeska:
ima apostolsko nasledje, sve pise na engleskom npr. ovdje: http://www.chick.com/ask/articles/1john57.asp
Prvi krscani su vjerovali u Bozanstvenost Isusa Krista. Jasno se vidi kome to nije bilo po volji: UVIJEK otpadnicima od vjere.
bez da vredjam pojedince ikakve vjere, spominje se stara rimokatol. crkva, koja je i na brutalan nacin prisilila narod na vjerovanje (brisanjem nekih ucenja/rijeci iz biblije)da Isus Krist nije Bog. tek kasnije im je islo dobro ususret stavak 1. Ivanova 5:7 pa su je ubacili opet (kad su primili vjerovanje u sv. trojstvo), gdje se kaze da na nebu svjedoce troje: otac, rijec i sveti duh i da njih 3 su 1.
isto tako se spominje ortodoksna istocna crkva koja je na isti nacin pokusala sa uspjehom da odvrati ljude od vjerovanja u Isusovu Bozanstvenost.

A sta danas rade npr. muslimani? sta rade oni koji se bave "new-age"-vjerovanjima?? isto to: smeta im Bozanstvenost Isusa!
(2. dio)
I na kraju, sta mislite kome to jos smeta?? DA, Jehovinim Svjedocima. Ko to nemoze vjerovati i ko je Jehovin Svjedok, neka provjeri u vlastitim publikacijama watchtowera - sto meni nije nikako jasno kako su dosli na ideju da stampaju to - jer upravu u toj njihovoj publikaciji svako ko nije zasljepljen Jehovin Svjedok je mogao sa lakocom da vidi lazi prevoda jer sa lijeve strane je originalni grcki tekst, ispod njega rijec-po-rijec-prevod na engleskom a sa desne strane se vidi koji neispravan prevod jeste u "Novom Svetu" prevodu. Ja i sada nemogu da vjerujem, da mene neko moze toliko zasljepiti, ali ne cudim se.
Ta publikacija postoji na engleskom i na njemackom i moze da se kupi - jer Watchtower ga nazalost vise ne stampa (ZASTO??) i zove se "Kingdom Interlinear Translations of the Greek Scriptures". Od Svemoguceg, koji za sebe kaze da je bio mrtav ali ziv je, da je Prvi i Posljednji te da je onaj koji jeste, koji je bio i koji dolazi, Svemoguci. Te da ce ga vidjeti pri njegovom dolazku cak i oni koji su ga proboli i da ce se svako koljeno pred njim poklonuti jer je on Gospod nad gospodarima i Kralj nad kraljevima, da je vjecan i da se ne bojimo, da je uvijek sa nama itd. - znaci - od Svemoguceg Boga koji je inkarnirao i postao covjek koji je zrtvovao iz ljubavi za nas svoj perfektan zivot - oni napravise nekog sitnog "boga" - znaci jako im smeta kao i ostalim otpadnicima svih era i vremena (cak i zidovima) da je on BOG. pitajte se zasto cijeli svijet pokusava da se bori protiv te cinjenice?? I sjetite se ko ce da ih pobjedi! Jagnje, koje jest Gospod nad gospodarima i Kralj nad kraljevima, jasno se vidi da je to jagnje Bog, Alpha i Omega, Prvi i Posljednji.

Tko god zaista zeli da sazna istinu o Bogu - doci ce do istine, kad tad. I u tom prevodu se vidi jasno da "Watchtower" je ucinio SVE moguce da bi samo nekako od Isusa napravio neko malo stvorenje. Medjutim, kad se cita npr. "Otkrivenje" - gdje Isus prica, objasnjava tko je na vrlo jasan nacin - u Novom Svetu prevod nemozes da dodjes do nekog razumjevanja jer su ubacili na nemoguca mjesta "Jehova" - tako da mislis da se radi o 2 "osobe" koje priacaju. tek kad se kopa dodje se do prave istine, originalnih pisma.

Provjerite ako posjedujete "Kingdom Interlinear Translations" (ima i online pdf da se skine) npr. Ivan 14:14 (gdje Isus kaze: "Ako sto molis MENE u MOJE ime, ucinit cu - medjutim Novi Svijet sasvim drugo nesto kaze) ili jos ovaj (a ima ih..!! jos puno vise) Otkrivenje 1:7, 8 (!!!)



Dosla sam do zakljucka - ja za sebe licno - kao sto svi mi imamo svoja vlastita misljenja i to je dobro - da ne postoji ta neka "Bozija" organizacija niti je postojala. nego Bog od svakog naroda privuce srca ljudi, pojedinaca. (npr. prevodioc Tindale kao poznata osoba za koju znamo, sto ne znaci da nema milione i milione ljudi za koje se ne zna) bio je ubijen zbog toga sto je se usudio da prostom narodu prevede Sveto Pismo na njihov jezik jer je shvatio da Bog to zeli tako ("mislice da vrse Boziju volju dok vas budu ubijali zbog mene"). A ne da ga crkva cuva za sebe a da narod nema sansu za spasenje u Gospodu koje svako na ovoj planeti dobija kao DAR od Boga i on taj dar milosrdni nudi svima. medjutim, ako nisi znaci znao latinski jezik, nisi mogao osim popa da razumijes sta pise i kome da se molis. isto to se desava i u danasnje vrijeme na razne nacine. samo JEDAN primjer danasnji jeste taj Jehovinih Svjedoka. Koji su izoblicili Boziju Svetu Rijec do te mjere da - izoliran od svijeta - iako buljis u nju i citas - ipak nemozes da shvatis ono najbitnije: naime da je Bog jedan Bog, da nema bogova niti da spada Isus u kategoriju "stvorenja", nego da je Bog, Svemoguci, koji je Izraelcima poznat pod imenom YHWH. i sto je najbitnije, kroz "Vodece Tijelo" Jehovinih Svjedoka NE DOPUSTAJU NARODU DA DODJU DO ONOG KOJI ZA SEBE KAZE: "JA sam PUT i ISTINA i ZIVOT - niko ne moze doci ka Ocu osim kroz mene" - ISUS. Kako ne dozvoljavaju?? tako sto tvrde da ko je u "organizaciji" da ce biti spasen. to nije biblijsko ucenje nikako!!! na spomen veceri - koja brutalnost u vidjenom obliku - svaki jehovin svjedok dirne casu sa "vinom" koje predstavlja Isusovu krv ali ne "uzima od nje" - ne uzima da bude u zajednistvu s njim, ne uzima od njegovog tijela i krvi kako je on to rekao svojim ucenicima da trebaju (ali naravno, i to su jehovini svjedoci malo krivo shvatili :)) (ali to ide sada predaleko, i previse sam vec napisala, izvinite!)
Drugog posrednika nemamo - nikakva crkva, nikakva organzicija, nikakvo (za-)vodece tijelo, samo Isusa i jedina rijec koja nam je dana od Boga kao Pismo od Oca i sve sto treba da znamo stoji samo u toj njegovoj rijeci. nista drugo. i nikakva dijela nasa nas nemogu spasiti vec vjera u spasenje kroz njegovu milost kad je umro za svakog od nas, ko god zeli da dodje k njemu, nikome -NIKOME - ne zatvara vrata, tako je obecao. tko god prizove njegovo ime i vjeruje u njega, bice spasen i imace zivot.
Svima vama zelim svako dobro, ljutili se ili ne, i ja sam nekada bila ljuta dok sam bila Jehovin Svijedok, medjutim sada vam od srca zelim da uzmete dar zbog kojeg je onaj koji vas sve voli umro. i mozete za nekoliko minuta (!!!) biti sigurni da imate u njemu vjecni zivot, ne tek nakon 1000 godina i vodjenja do perfekcionizma (znate li da je to ucenje okutltnog i new-age-doktrina?? mislim da i scientology nesto slicno naucava, ili?) nego da je ON vec platio CIJELU cijenu nase nesavrsenosti - ZA SADA I ZA SVA VREMENA - i da ne bi nikada mogli biti dovoljno dobri za njega, nego da je on nas prvi volio i platio je cijeli ceh nasih gresaka bivsih, sadasnjih i buducih. naravno, kao sto je rekao kad ga upoznas malo bolje i zavolis vise Duh koji ti daje vodi te - bez organizacija, i uci te svemu sto trazis. naravno, ko ga voli imati ce i zelju da se poboljsa kroz njega i s njim iako ostajemo uvijek samo oni isti bjedni gresnici, ipak se promjeni dosta toga i sa njegovim Duhom se moze lakse odoliti zmiji - i ona bjezi.
Bozji Blagoslov i pozdrav i hvala za ovaj blog!!!!!

13 коментара:

  1. Анониман21. јун 2012. 09:16

    pazljivo sam procitao i pokusao da shvatim tvoje misljenje o js,ali da je isus bog to nemogu ni ja ni mnogi da prihvate,zna se isus je poslat od boga i nemoze on biti bog,prvo stvorenje koje je bog stvorio bio je isus,to dobro znas i sve sto je stvoreno stvoreno je preko njega isusa,a nije on stvorio,znaci isus je majstor stvaranja,svega i svacega,zasto ti to smeta.po tvome bog ne postoji,ili je isus sam sebe stvorio.daj molim te,a dobro znas ko je onda bog ovoga sveta zasto krijes.i ako je isus bog onda je trebalo da pobedi satanu djavola onog momenta kad je dao svoj savrseni zivot za grehe celom covecanstvu i da sad svi budemo bezgresni,zasto se onda ceka jos i sta se ceka to dobro znas.znaci po tvome i zadnja knjiga otkrivenje vise nema znacenja jer je isus bog,pobedio je satanu kad je dao svoj zivot i kraj.nego da ti nisi bila u neku od sekti koja za sebe kazu da su jehovini svedoci,jer si pisala da vodece telo nedopustaju da se zna za "JA sam PUT i ISTINA i ZIVOT - niko ne moze doci ka Ocu osim kroz mene" - nemoj molim te da iznosis takve lazi,ili nemas bibliju pa si od nekoga cula.i za isusovu veceru,molim te recimi dali si ti dostojna da umes od hleba i vina koja prestavlja njegovo telo i njegovu krv.a ti dobro znas jos ako si bila krstena kao js da ti je telo prljavo jos uvek i dasi jos gresna,i kako onda moze nesto sveto da udje u tebi,po tvome bi bilo uzecu sad hleba i vina do sledece godine bicu cista i bezgresna hahaha smesno.znam tesko je biti jehovin svedok verujem ti iskreno,zato i mnogi otpadaju nemogu da izdrze pritiske i sluzbu i ja sam evo vec 12 godina student nikako da se krstim kazu imam spoznanja ali ja kazem da mi ne vredi jer nemam dela,DAJ MOLIM TE ODGOVORIMI BAR CEMO SE ISPRICATI-PUNO POZRDAVA FARE..

    ОдговориИзбриши
  2. Da je Hrist –Bog, na bazi Pisma se vrlo lako i brzo možeš osvedočiti, ako imaš iskreno (dečije) srce. Mada ova današnja deca kakva su – više ni kod njih nema iskreno srce. To sada jedino ima još kod beba.
    Ima najmanje 100 stihova u pismu koja eksplicitno pokazuju da je Isus Bog, ali to moraš istraživati nezavisno od bilo koje Crkve. Onda će ti se otvoriti. A negde sa Neta skini te stihove koji govore da je Hrist Bog. Pa polako. Jedan po jedan. Meri istražuj, seci i dodavaj. Ali iskreno! Razmišljaj i po mogućstvu stalno se moli Bogu da ti otkrije tu istinu. Niko ti to bolje neće objasnti od Boga. Samo nemoj očekivati da će ti se javiti na mobilni, ili u snu. Božiji putevi su neistraženi i čudnovati. Ali da ti objasni ko je Bog - to je Njemu kao nama gutljaj vode kada smo žedni.
    Pozdrav i svako dobro Fare.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман30. јун 2012. 11:57

    zdr.sarrdy-lepo je od tebe sto me zelis posavetovati,jer kako kazu dobar savet zlata vredan.pre 12 godina sam ziveo na kosovu
    i od malih nogu sam znao da mi je vera islam,ali sam postepeno shvatio da postoje i druge knjige koje prestavljaju neku od vera,dok smo mladi i neiskusni ne interesuje nas bas vera u boga i druga verovanja,jedino sto smo tada znali,bilo hvala bogu-daj i nedaj boze-jao boze-itd.ali nakon bombardovanja bivse sr juge ili kako se tacno zvala i neznam,izbego sam sa suprugom i troje dece u makedoniju u skopje kod sestre od strica ali je njena svekrva bila js i sta da ti pricam znas kako ide brosura, kula,pa biblija na crnogorskom jeziku,ovo ono i to mije nekako bilo interesantno saznati sta drugi misle o bogu,ja sam bio tvrdoglavi*musliman*haha i polako polako svatam znacenje svetog pisma,jehovinih svedoka i tako da za druge biblije nisam mogao pristupiti mislim na pravoslavne i katolicke itd,ali po tom svetom pismu lepo pise u pocetku bog stvori ovo bog stvori ono,tako da nigde nisam mogao da citam da je pisalo znas isus stvori ovo i ono.i u novom zavetu sam isus kaze nije on bog nego daje on poslat od boga,i jos kaze niko ne dolazi k ocu osim preko mene, ko je onda otac,realno je verovati daje vise kralj nebeski,nego bog jer kad je bio razapet na krstu ili stubu nebitno rekao je oce oprosti im neznaju sta rade,to nam direktno kaze da ima neko veci od njega,i jos jedan primer,kad je on umro na krstu uzeli su njegovo telo i odneli u grobnicu,pa sarrdy zar je tad bog umro,i ko ga je sa mrtvih vaskrsao objasni mi molim te ne salim se nego hocu da cujem tvoje misljenje,ajde da te ne zamaram pricacemo jos al te molim da se dopisujemo cisto radi objasnjenja ok -puno pozdrava i srece sarrdy od mene.Fare.

    ОдговориИзбриши
  4. Pre svega žao mi je zbog tvoje sudbine. Ali nije ona jedina. Znam da ti to nikakva uteha nije, ali su I mnogi drugi dosta postradali. Pa na kraju krajeva i naš Bog je dosta postradao!

    Evo ukratko bih ti odgovorio, jer za ovo treba mnogo sati i dana da bi se shvatilo. Ali ponovio bih ti:
    Iskrenim i poniznim srcem i molitvom – jako brzo:

    1. Božija mudrost, pamet, moć………. je na daleko većem nivou od naše. S toga mi neke stvari o Bogu ne možemo spoznati. Npr. njegove tajne. Uostalom ko smo mi – zemaljski prah, grešnici, patuljci vere da nam Bog otkriva sve Njegove tajne!?
    Trebamo biti presrećni jer Nam se smilovao, ovakvim kakvi smo. I hoće od nas napraviti nebeske anđele! A te velike Božije tajne će mo saznati na Nebu.
    2. Carstvo Nebesko je zakopano blago, a ne OTKRIVENO. Tako da se za njega moraš pomučiti. Iskopati. Jer je velika nagrada na Nebu. Pa nije ni čudo što Bog od nas traži da malo kopamo!
    3. Hrist na zemlji nije bio Bog! Već bogočovek. Ili ti običan čovek kao i svi mi ostali, samo što je u Njemu bio Sveti Duh. Prema tome Hristovo stradanje nije Božije stradanje. Nije Bog umro na krstu, jer je Bog večan i On ne može umreti. Pa da je Bog stradao na krstu, planeta Zemlja i svemir bi se vrlo brzo posle tog čina raspali, jer Bog održava ceo svemir. Tako da na krstu je stradalo Hristovo telo.
    4. Ko smo mi da tražimo od Boga da nam kroz Pismo eksplicitno objasni kako se taj čin desio. U detalje da svi razumemo!? I kako je to Bog sišao na zemlju, i kako je umro na krstu, a ipak ostao živ, i gde je bio 3 dana od raspeća do vaskrsenja. I kada će drugi put da dođe (dan, mesec i godina) i …… mnogo toga drugog.
    Pravo da ti kažem brate Fare, mene to podseća na onu narodnu: ’’Dao sam ti šaku, a ti hoćeš celu ruku. Ili dao sam ti ruku, a ti hoćeš celo telo’’.
    Previše nam je Bog dao, s obzirom kakvi smo. Tako da i ovo tražiti, mislim da nije u redu. Jer se Gospod spoznaje VEROM a ne MOZGOM. Pogotovu ne ljudskim. Kada ga ne spoznaše anđeli nebeski (Lucifer i opali anđeli) – kako će mo mi!?
    Pozdrav brate, hvala na poverenju.

    PS
    Izvinjavam se Blogu, ako sam uzurpirao prostor.

    ОдговориИзбриши
  5. Izvini Fare, ne setih se. Evo ti barem 1 stih od onih 100,što sam rekao da postoje, pa možeš ako želiš i prokomentarisati ga.
    Pozdrav.

    Jovan 20, 28 >> Toma mu je nato rekao: “Gospod moj i Bog moj!<<

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман10. јул 2012. 23:14

    Secate se stiha?... Boze moj,zasto si me ostavio
    Cak je i isus rekao da i on ima Boga...
    CAk je i svog oca nazivao Bogom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je Isus tu citirao Psalam.. Ronađi koji i kako završava taj psalam :)

      Избриши
  7. U Bibliji postoji oko 50 stihova koji eksplicitno kažu da je Hrist Bog. Takođe ima i oko 30 koji kažu da nije Bog.
    I sada bih jako voleo da nam kažeš brate Anonym – o čemu se tu radi. Da li Bog želi da nas posvađa. Ili možda testira. Ili je On nešto omanuo ili..................... Šta je u pitanju?
    Hvala i pozdrav

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман10. март 2013. 00:16

    Isus je bio savrsena interpretacija svog OCA. Zato Toma nije pogresio. Ako mi ucimo od Hrista tu nema greske, a koga slusamo njemu i sluzimo a kome sluzimo on nam je Bog. Pismo u isaiji 9.6 da je Hrist Bog silni. Tako ako slusas vrr on ti je bog i njemu sluzis. po tome znamo ko je kome Bog. Bog ti je onaj kome sluzis. pogledajte prva mojsijeva 3.22 I RECE GOSPOD BOG eto covek posta kao jedan od nas znajuci sto je dobro sto li zlo ali sada da ne pruzi ruke svoje i uzbere i s drveta id zivota i okusi te do vjeka zivi. Eto vidite i ljudi su bogovi ali smrtni. 322 322 322 322. pogledajte taj broj lobanja i kosti 322 i masoni se pozivaju na taj stih obecao im satana bice te kao bogovi. e pa ovi imaju vlast nad mnogim. Znam i verni razboriti rob su bogovi imaju preko 7 miliona svojih podanika. pa u cemu je tajna, pa u tome Isus predstavlja svog Oca i preko vere u njega docete do drveta zivota to je put. Neka se niko ne zavarava, ovi stihovi objasnjavaju. Otkrivenje 5., 1 do5 Otac je na prestolu a jagnje je dostojno i ima kontrolu na celoj zemlji, sta to znaci. To je jedini put, on nam je spas koga slusamo on nam je Bog. Mozete vi da slusate budu sivu muhameda zevsa ozirisa vernog i razboritog ali to nije put. Adam je izabro pogresan koga je poslusao zmiju i sve seme zmisko. Seme ste zene ako vas rodi Biblija, to je ta zena sto ne trpi porodjajne muke. a ako ste rodjeni od biblije, to je Hrist objasnjavo nikodimu, nanovo rodjen. Amuz te zene je Bog, sve ostale crkve organizacije su zene ali nisu put. Tako 144000 nije okaljano zenama, te zene gledaju svoj interes, pa su neke i nazvane bludnice. Sin je u Ocu i tako nas vodi na pravi put. Sin je u nauci svog Oca zato su jedno eto tako i mi aso budemo u nauci sina to je to. Mir vam od naseg Gospoda i Boga Oca.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, drago mi je da razmatrate ovu temu.
      Ja cu postaviti nekoliko stiha iz biblije koji daju pozitivan odgovor po pitanju "Da li je Isus Bog"

      Jovan 1:1 kaže da “Bog beše Reč.” Jovan 1:14 kaže “Reč se ovaploti.” Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u telu. Dela 20:28 nam kažu, "...napasajte Božiju crkvu, koju je On stekao svojom krvlju." Ko je kupio crkvu svojom krvlju? Isus Hristos. Dela 20:28 izjavljuju da je Bog kupio crkvu svojom sopstvenom krvlju. Samim tim, Isus je Bog!

      Pogledajte Jovan 1:1,5
      U početku beše Reč Božija, i ta Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. 2 Ova beše u početku u Boga. 3 Sve je kroz nju postalo, i ništa, što je postalo, nije postalo bez nje. 4 U njoj beše život, i život beše svetlost za ljude. 5 I svetlost svetli u tami, i tama je ne prihvati.
      "i Bog bese Rec"
      to jasno govori da je Isus Bog.
      idemo dalje...
      Pogledajte Titu 2:13 / očekujući blaženu nadu i slavni dolazak velikoga Boga i Spasitelja našega, Isusa Hrista,
      "velikoga Boga"
      2 Petrova 1:1 Simeon Petar, služitelj i apostol Isusa Hrista, onima koji su pravednošću našega Boga i Spasitelja Isusa Hrista primili istu skupocenu veru kao i mi.
      "Nasega Boga"
      dalje..
      U jevrejima 1:8 Otac kaze sinu " Boze" Za Sina pak: »Tvoj presto, Bože, stoji u sve vekove i žezlo pravosti je žezlo tvoga carstva.
      ima jos toga.
      Oprostite ako sam nekoga nekako uvredio.
      pozdrav.

      Избриши
    2. Brate Marko LB, hvala tebi na ovim lepim stihovima.
      Imam jedno pitanje za tebe:
      Da si umesto ovih 10-tak stihova, o potvrdi Hristovog božanstva, stavio 100-tinak, da li bi to više uticalo na probuđenje Jehovinih svedoka, ili manje ili isto?
      Pozdrav

      Избриши
  9. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  10. NE RASPRAVLJAJTE SE SA BOZJOM ISTINOM, JER OTAC JE STARIJI OD SINA, A SIN NE MOZE BITI BOG. JAHVE JE BOG A ISUS NJEGOV SIN PRVENAC. AMIN.

    ОдговориИзбриши